Читај ми!

Констракта пред одлазак на Еуросоник: Недостаје ми мало досаде

Ана Ђурић Констракта номинована је у три категорије за евровизијске награде које се додељују ове зиме, а очекује је и наступ на великом фестивалу у Холандији – Еуросонику.

И после Евровизије, Евровизија. Констракта је номинована у три категорије за евровизијске награде - за најиновативнији наступ, најбољи текст и најбољу кореографију. 

За номинације је, како каже, Констракта сазнала на Инстаграму, а о победницима ће се одлучивати управо онлајн гласањем. Наша музичарка већ има велики број гласова и подршку у свим категоријама.

„Уружују се Брисел, Еуросоник и ЕБУ, чији смо ми чланови, и праве најбољи план о томе како треба да функционише музичка индустрија, и како треба помоћи новим музичким тенденцијама", рекла је Катарина Епштајн, аутор емисије Поп карусел на Радио Београду.

Пред Констрактом је и узбудљив фестивал у Холандији, Еуросоник, на који иде на предлог Радио Београда. Из Србије наступа и бенд КОИКОИ.

„Ми ћемо представити оно што се ових дана ради у Србији у музици. На једној смо прилично великој бини, чему се заиста радујемо, а све то је с друге стране и изазов јер певамо на српском језику па треба наћи начин да искомуницирамо све то", рекла је у Београдској хроници Констракта.

Еуросоник – одскочна даска за музичаре 

Фестивал Еуросоник се одржава у јануару и највећа је европска музичка платформа. Основан је 1986. године, а посећује га више хиљада најрелевантнијих критичара, најутицајнијих представника музичке индустрије и реномираних новинара.

Наступ на овој манифестацији омогућава бендовима и музичарима да закажу наступе на најпрестижнијим фестивалима широм Европе, то јест отвара сва врата институција које чине музичку индустрију.

Слушаоци Радио Београда 1 годинама уназад имају могућност да ексклузивно прате извештаје и лајв преносе најзанимљивијих садржаја (конференције, панели, концерти, презентације) сваког издања овог фестивала.  

„Оно што је важно за Радио Београд је да смо прихваћени, иако нисмо део Европске уније, да смо препознати као важан медиј у Европи, као и цео РТС, и да програм Србија ствара Владе Србије – стоји испред нас, и да помаже извођачима да оду на Еуросоник и да наступе", истакла је Катарина Епштајн.

Констракта додаје да на Еуросоник гледа као на сајам, где а једне стране стоје извођачи а са друге - букери.

„То јесте начин можда да изађемо са ових простора где ми иначе свирамо, а то је у принципу простор бивше Југославије такозвани. Ето прилике да можда покушамо да изађемо мало шире и да покажемо шта се све овде ради", изјавила је Ђурићева.

Коментаришући „живот после Евровизије", додаје да јој недостаје „мало досаде".

„То је једини простор где можеш да размишљаш и да евентуално, даље ствараш. Сада нисам у тој позицији, сада заиста примам награде, отварам и затварам изложбе, и дајем мишљења на разне теме", каже Констракта.

недеља, 28. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару