Читај ми!

Новим албумом „Ха-ха-ха-ха“ Златко Манојловић даје коментар на пандемисјке године

Композитор, гитариста и певач, Златко Манојловић, готово четири деценије живи и ради у Немачкој, а сарађивао је са музичарима светске сцене, од Сантане, Тине Тарнер, Ероса Рамацотиј и многих других. Недавно је код нас објављен његов нови ЦД који носи назив „Ха-ха-ха-ха“.

Гостујући у Јутарњем програму, Златко Манојловић каже да је на новом материјалу радио више од годину дана, а осим ЦД-а, биће објављено и винил издање.

„Пуно сам уложио труда и јако лепо је испало. Снимали смо у неколико различитих студија у Немачкој, али сам на крају пруно ствари сам урадио. И мастере, и микс и друго. Задовољан сам како је испало, али сад долази онај други, лепши део за нас. Промоција, концерти...“, додаје наш познати музичар чијом нумером Једној жени, која је снимљена 1976. године, све до данас почиње Ноћни програм Радио Београда.

Признаје да не може да „смањи гас“ и да сваке године уради по 30, 40 нових композиција и онда изабере 12 за нови ЦД. Открива и да у свом компјутеру има преко две стотине програмираних композиција које вероватно никада неће снимити.

„Не волим никада да се враћам на старе ствари. Не живим у времеплову, живим само од данас па за убудуће. Можда те старе ствари једног дана сними мој сини, или његов син, али у сваком случају не могу све да стану на један диск или плочу“, напомиње Златко Манојловић.

Концерте организује сваких 10 година, али је сада направио нешто дужу паузу, но верује да његова верна публика са задовољством очекује овај догађај.

Такође, додаје да планира да једну од својих нових песама сними на српском језику, али она неће бити на албуму.

Златко Манојловић наговештава, али не жели да обећава, да ће наредне године бити концерата са неким познатим светским музичарима.

На крају гостовања у Јутарњем програму, наш уважени музичар је желео да нагласи да његов нови албум носи назив Ха-ха-ха-ха, што је у ствари његов одговор на ситуацију коју смо имали претходне две-три године, и да ће слушаоци без обзира да ли разумеју енглески или не, схватити о чему се ради.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару