Читај ми!

У 96. години освојила Латино Греми за најбољу нову уметницу

Добитнице Латино Гремија за најбоље нове уметнике 2022. године су Силвана Естрада и Анхела Алварез. Силвана је 25-годишња мексичка певачица, а Анхела је за свој рад и таленат награђена у 96. години!

Никада немојте рећи Анхели Алварез да је прекасно да се снови остваре. Ова 95-годишњакиња је управо освојила Латино Греми за најбољег новог уметника, поставши најстарији добитник ове награде.

Круна кубанско-америчке музичарке дошла је након више деценија писања песама. Анхела их је изводила само за пријатеље и породицу све док у 90. години није отишла у „Авалон“, холивудски ноћни клуб, и одржала свој први концерт.

Њен унук Карлос је на крају снимио њене песме за албум уз помоћ глумца који је био домаћин тог концерта, такође Кубанца Ендија Гарсије.

Албум назван једноставно Анхела Алварез објављен је прошле године.

Латино Греми за најбољег новог уметника ове године додељен је Анхели, али и младој певачици Силвани Естради.

„Онима који тек треба да остваре своје снове кажем: знајте да иако је живот тежак, увек постоји излаз и да се уз веру и љубав све може постићи“, рекла је кантауторка примајући награду.

Препрека које је морала да превазиђе да би оставила траг у музичкој индустрији било је много.

Док је одрастала на Куби пре револуције, њен отац и деда су јој забранили да се бави музиком. Али она је писала песме у тајности, пошто се удала и добила децу.

Кубанска револуција довела је до деценија живота под Фиделом Кастром и Анхела је донела, како је назвала, најтежу одлуку у свом животу: послала своје четворо деце у Сједињене Америчке Државе. Отишли су као део програма „Педро Пан“, у којој је више од 14.000 деце послато у САД током кубанске револуционарне ере између 1960. и 1962. године.

Уметница се на крају придружила својој деци у САД. Породица се настанила у главном граду Луизијане, Батон Ружу. Али живот је наставио да испитује њену веру – рак је однео њеног мужа и једину ћерку.

Ипак, наставила је са писањем песама и певањем, углавном само пред најближима.

То се променило када је пристала да учествује у документарцу Госпођица Анхела, који описује њено одрастање на Куби и њене припреме за први концерт у „Авалону“.

Енди Гарсија, кога је описала као свог хероја у Госпођици Анђели, касније јој је дао улогу у римејку филма Невестин отац у којем је глумио. Анхела у филму пева кубанску чувену песму Quiéreme Mucho.

„Има људи који одустају, али ја нисам одустајала – увек сам се борила“, нагласила је Анхела током свог говора пред препуном ареном у Лас Вегасу и још једном подсетила да никад није касно. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 06. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару