Читај ми!

ПГП РТС и бенд“ Неверне бебе“ потписали уговор за нови албум „Ходај“

У сусрет јубилеју- 30 година успеха и континуитета на музичкој сцени, група „Неверне бебе“ ће у децембру објавити осми студијски албум, којим ће сигурно обрадовати своју многобројну и верну публику.

„Ту смо где треба да будемо- код куће, у ПГП РТС- у," изјавио је фронтмен бенда „Неверне бебе" Милан Ђурђевић, приликом потписивања уговора о објављивању албума, које је уприличено у ПГП продавници РТС Клуба.

„ПГП је наша кућа, пратимо се узајамно и ево- дочекали смо да то успешно траје већ три деценије. Песме, које ће ускоро изаћи пред публику, представљају есенцију свега што смо радили протеклих деценија.

Истовремено, нови ауторски музички материјал представља велики искорак и за нас и за ПГП РТС. Покушаћемо да поставимо нове стандарде, како по питању тренутка у ком албум излази, актуелности тема о којима говоримо, времена у ком је настајао (за време пандемије короне).

Наравно, искорак ће бити итекако препознатљив и у домену продукције, аранжмана и осталих елемената који су важни за појављивање на сцени и на тржишту музике у нашем добу. Радује нас што баш са ПГП-ом заједнички ступамо у ту нову авантуру која се зове „Ходај" јер смо желели да понудимо идеју за превазилажење овог тренутка, у ком се велики део света осећа као да су у својеврсном ћорскокаку   цивилизације... Овим нашим пројектом манифестујемо подршку проактивном приступу, поручујемо да треба ићи даље, показати свој став и окупљати се око правих вредности," изјавио је Ђурђевић.

ПГП РТС, најстарија и највећа музичка издавачка кућа на Балкану већ седам деценија успешно истрајава на активној подршци најбољим ауторима и музичарима, те је, како је рекао директор ове куће- задовољство због наставка сарадње- обострано:

„Велика нам је част и задовољство што ће тако велики и значајан бенд као што су "Неверне бебе", објавити још један албум за нашу националну издавачку кућу- ПГП РТС. Задовољство ми је и што сам као директор ове куће, данас у прилици да са Миланом Ђурђевићем у име бенда и озваничим нашу даљу сарадњу. Радује ме такође што овим пројектом заједно славимо и наше важне јубилеје- 70 година ПГП РТС-а и 30 година „Неверних беба". У контексту имена новог албума "Ходај", рећи ћу да ме радује што ћемо "заједно уходати, крочити" у  Нову 2023. годину, у којој ћемо те важне године постојања, вредног рада и успеха- програмски заједно обележити, на још много начина..." рекао је Владимир Граић, директор ПГП РТС- а.

Састав "Неверне бебе" постоји од 1993. године, а у актуелној постави наступају од пролећа 2011. године када је уз Јелену Пудар на место вокала у бенд ушла Тијана Сретковић. Бенд још чине: Владан Ђурђевић Влајко (бас), Саша Ранђеловић Ранђа (гитара), Владимир Ружичић Кебац (бубњеви), Андреја Стојић (акустична гитара, перкусије) и Милан Ђурђевић (клавир, хаммонд, клавијатуре, аутор текстова, музике и аранжмана, продуцент). До сада су током каријере одржали више од 2000 концерата и објавили седам студијских албума.

Карактеристични по идејама од којих нису хтели да одступе ни у најтежим годинама и желећи да свирају једино оно што осећају без компромиса, чланови бенда "Неверне бебе" изборили су се за своју позицију на српској поп-роцк сцени и декларисали као скуп изузетних музичара, који најбоље од себе дају на концертима.

Средином децембра предстоји и београдска промоција новог студијског албума "Ходај" а током идуће године бенд ће концертима и другим уметничким пројектима обележити три деценије рада и успеха на музичкој сцени.

субота, 06. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару