Читај ми!

Десет разлога због којих се не пропушта фестивал "No Sleep"

Фестивал "No Sleep", 11. и 12. новембра, још једном ће разбудити Београд током викенда испуњеног различитим садржајима – од врхунске продукције и звезданог лајнапа, који предводе Амели Ленс, Рајнијер Зоневелд, Индира Паганото, Партибој 69 и десетине других извођача, разноврсног музичког програма на локацијама широм Београда, до званичних афтерпартија и традиционалне конференције "No Sleep".

После двогодишње паузе, пролећно издање фестивала "No Sleep" показало је да је Београду место уз водеће градове познате по клупским дешавањима, као што су то Лондон, Берлин или Амстердам, јер га је у априлу ове године посетило 15.000 обожавалаца. 

Уочи викенда који ће Београд опет начинити престоницом најквалитетнијег електронског звука, прочитајте десет разлога због којих ово издање фестивала "No Sleep" не би требало пропустити. 

Водеће техно звезде данашњице – Амели Ленс и Рајнијер Зоневелд

На "No Sleep" стижу нека од најтраженијих имена глобалне електронске музичке сцене – белгијска техно суперзвезда Амели Ленс и апсолутни рекордер по распродатим наступима Рајнијер Зоневелд.

Прошлогодишњим наступом на "Amsterdam Dance Event"-у, Зоневелд је попунио простор капацитета 13.000 посетилаца и уписао се у историју са највећим соло наступом у затвореном простору када је у питању техно, а на „место злочина“ вратио се и ове године, и то у друштву Карла Кокса, чији је био специјални гост. 

Амели Ленс ужива репутацију миљенице домаће клупске публике и једне од најтраженијих представница „Егзитове“ породице.

Након што је покорила неке од највећих светских фестивала својим еклектичним ди-џеј сетовима, у којима доноси техно будућности комбинован са „олд скул“ елементима, 12. новембра стиже на фестивал "No Sleep", у Главни хангар Луке Београд.

Дебитантски наступи Индире Паганото и Партибоја 69 у Београду

Главни хангар Луке Београд први пут ће продрмати psy-trance-techno ратница Индира Паганото и омиљени вирални феномен електронске музичке сцене Партибој 69.

Индира је бриљирала на овогодишњем „Егзиту“, а сада је време да освоји београдску публику спојем транс и техно звука, који доноси 12. новембра. 

Партибој 69 је омиљени рејвер из масе, једна од најинтересантнијих појава за ди-џеј пултом, самопрокламовани „спиритуални вођа“, „икона“ и „пророк“ и, све у свему, много више од продуцента и ди-џеја. Хватајући белешке од детроитског Асолта и пионира гето-тех жанра Годфадера, овај шоумен 11. новембра први пут у Србију доноси свој аудио-визуелни наступ.

Предводници европског андерграунда – Кобојо и Регал

Продукцијски и ди-џеј велемајстор Регал, који стоји иза издања за етикете као што су "Figure", "Bpitch" и "Exhale", али и за сопствену, интернационално препознату етикету "Involve", у петак, 11. новембра испоручиће комбинацију различитих жанрова електронске музике, са примесама транс и асид звука.

Премијерно у суботу стиже Кобојо, са „олд скул“, берлинским и Детроит техно духом, чији је таленат препознала управо Амели Ленс, са којом је недавно имао заједнички сет у клубу DC-10. 

Врхунска продукција

У петак, 4. новембра, београдски клабери имали су прилику да присуствују спектакуларном шоу Бориса Брејче у Главном хангару, а свако ко је посетио ову незапамћену журку, уверио се у квалитет врхунске продукције резервисане само за највеће светске догађаје електронске музике.

Та иста продукција, која се огледа у беспрекорном звуку и визуелним ефектима, дочекаће све клабере и у Главном хангару на новом издању фестивала "No Sleep" 11. и 12. новембра.

Носиоци домаћег и регионалног електронског звука

Регионалну сцену представљаће Мостарац Андреј Јелић, један од утемељивача босанско-херцеговачке клупске сцене, познат по вишечасовним афтерима, али и "Roof Aw" пројекту, у оквиру којег је организовао журке на уникатним локацијама.

Придружује му се сплитски ди-џеј Jock, интернационално прихваћено име са наших простора, са издањима потписаним за водеће светске издавачке куће попут "Inteca" Карла Кокса, те сарајевски Едиб Б.

Испред домаће сцене иступиће омиљени Дејан Милићевић, Новосађанка Каталина, те добро позната београдска имена Антракс и Doo.

Најјача треп постава

Млади и свежи, домаћи и регионални извођачи, који увелико броје милионске прегледе на стриминг платформама и пуне клубове широм региона постали су неизоставни део фестивала "No Sleep", те је прво вече у клубу „Драгстор“ резервисано за реп, треп, дрил и ар 'ен би који доносе Грше, Банфика, La Crl x Louis x Libede x Sele, Thicc Boi и Сара. Млада треп екипа уједно потврђује разноврсност програма фестивала, уз раније поменута велика имена електронске сцене.

Званични афтерпартији у клубу Драгстор

Незаобилазан део фестивала "No Sleep" традиционално су афтери у култном београдском клубу „Драгстор“. Звезда првог јутра је Ида Енгберг, шведска техно и дип хаус продуценткиња и ди-џеј са више од две деценије стажа на сцени, а придружују јој се немачко-ирански ди-џеј Хјуман Риас и београдски ди-џеј Антракс, познат по својим маратонским минимал, хаус и техно сетовима.

Недељни афтер припада Италијанки Матиси, Андреју Јелићу, једном од утемељивача босанско-херцеговачке клупске сцене, и Дејану Милићевићу, миљенику домаће и регионалне публике.

Кики Солвеј и Каталина – младе наде електронске музичке сцене

Фестивалу "No Sleep" придружују се два сјајна нова женска имена у свету електронске музике. Програм прве вечери појачава Кики Солвеј из Немачке, где је крајем прошле године заузела обећавајућу стартну позицију на Зоневелдовој етикети "Filth on Acid". Дебитовала је одличним сетом од две нумере, "Deutsches Rave Mädchen" и "Heute Nacht", у којима представља снажан техно звук, индустријске текстуре и ласерске синтисајзере испраћене њеним вокалима.

 

Домаћу подршку истог дана у Главном хангару пружиће Каталина, млада ди-џејица и резиденткиња фестивала "No Sleep" и „Егзитове“ бине "No Sleep Novi Sad". Она доноси хаус и техно звук, енергичне ритмове, крос жанр сетове и увек позитивну енергију.

Десетине извођача на више локација широм Београда

Поред епицентра новембарског издања фестивала "No Sleep" у Главном хангару Луке Београд, у ком ће главне звезде бити Амели Ленс, Рајнијер Зоневелд, Индира Паганото, Партибој 69 и други, богат музички програм одвијаће се у клубу „Дрaгстор“.

У београдске Силосе стижу украјинска минимал хероина Олга Корол, арт директор миланског клуба „Тaнел“ ди-џеј Багзи, стразбуршки ди-џеј Паскал Валтер, Швеђанка Марија Нордгрен и Украјинка Маша, док ће се током непроспаваног викенда „пробудити“ и култни клубови 20/44, Бен Акиба, Yugovinyl и ДИМ.

Конференција "No Sleep" доноси најактуелније теме музичке индустрије

Традиционална конференција "No Sleep" и у оквиру овог издања фестивала окупиће релевантне представнике музичке, фестивалске и евент индустрије 11. и 12. новембра у простору "Marsh Open Space" (Цетињска 15). Међу панелистима ће бити Индира Паганото, ди-џеј Jock, Дејан Милићевић, Драган Амброзић и низ музичких агената и менаџера, који ће кроз специјализоване радионице и едукативни конференцијски садржај донети најактуелније теме из света музичке индустрије.

Конференција оба дана почиње у 15 часова, а улаз је слободан и отворен за све заинтересоване. Посетиоци ће имати прилику да сазнају све о покретању сопствене издавачке куће, креирању музичког портфолија, будућности музичке индустрије, али и да унапреде своје продукцијске вештине уз ди-џеј Jocka. Комплетан програм и сатница налазе се овде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 06. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару