Читај ми!

Немају евиденцију о одржаним концертима а уочи наступа на Ташу „Ју група“ најављује - чист рокенрол

Корона им је помрсила планове да обележе пола века каријере, али ће зато 10. септембра великим концертом на Ташмајдану „Ју група“ са пријатељима прославити чак 52 године рада. Екипа РТС-а их је посетила на једној од завршних проба пред велики, слављенички концерт.

Хиљаде пређених километара, стотине концерата, 12 студијских албума, прегршт синглова и исто толико хитова... само је делић онога што стане у пола века каријере „Ју групе" или како гласи њихов слоган „Више од 50 година чистог рокенерола".

У хотелу који симболично дели назив њихове групе, у току су последње припреме за концерт на Ташмајдану.

Чланови најдуговечнијег рок састава на простору бивше Југославије, кажу да не воде евиденцију о броју концерата.

„Ту евиденцију никада нисмо водили, али морам вам рећи да смо ми једно шест пута обишли комплетну Југославију, што значи направили смо огромну километражу, па смо свирали по пет дана недељно у то време када смо били изузетно популарни. Овај концерт ће бити јединствен по много чему и најмању километражу ћемо направити за овај концерт јер је у нашем граду", каже Драги Јелић.

На питање о евентуалној треми пред наступ на Ташмајдану, Жика Јелић каже: „Није то трема, неко је то изговорио, а ја то прихватам, то је велика количина одоговорности према комплетном раду, према гостима који су ту, мислим на наше пријатеље који ће бити гости".

Састав је првобитно наступао под називом „Идејни посед". Данас, после 52 године, публика и даље воли - „Ју групу" - са разлогом.

„Ја не знам да ли се слажу остали, али ја мислим да је то велика доза скромности и правилног односа како према себи унутар групе то преносимо и када је публика у питању, не варамо, не лажемо, не обећавамо", објаснио је Жика.

Драги је причао и о песми која је обележила групу, после које је кренула експанзија: „Ја бих рекао да је то, ипак Црни лептир, мада Чудна шума је пандан по тој некој популарности - оно што воле мала деца, велика деца и оно што нас све некако зближава и спаја".

А на Ташмајдану ће спојити различите генерације које већ пола века воле њихову музику. Репертоар не откривају до краја, знамо само да ће им се придружити колеге из целе Југославије.

„Концерт ће сигурно бити пун емоција и за памћење", додаје Жика. 

„Ја једва чекам да други певају песме које ја певам, биће онако како мора бити, дај боже само лепог времена и све ће бити супер, каже Драги.

Предстојећи концерт на Ташмајдану их нарочито инспирише. После њега волели би, кажу, да одрже концерте широм бивше Југославије, а уз све то вредно вежбају и обвећавају нови 13. албум.

понедељак, 08. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару