Читај ми!

Успешно завршен шести Рок камп за девојчице

Шести Рок камп за девојчице, једини пројекат овог типа у југоисточном делу Европе, окупио је у Крушевцу 33 полазнице, из свих крајева земље. Током недељу дана девојчице узраста од 11 до 15 година училе су и усавршавале се на електричној и бас гитари, бубњевима, клавијатурама, овладале основама снимања и продукције звука.

Музичко предзнање није био услов, али га је већина девојчица имала што им је помогло да, подељене у осам група, успешно одговоре задатку и уз подршку меторки искомпонују своје прве ауторске песме.

„Ја свирам у два бенда јер је фалила једна клавијатура. Мало се збуњујем кад свирам, јер су песме потпуно различите, али иде ми супер“, каже Вишња Ристић из Крушевца, полазница кампа.

„Мотив да дођем овде био је да бих показала шта ја умем и то моје певање да бих исказала. Такође да научим да свирам неки инструмент, колко толико, да научим себе барем да пратим док певам и око тога сам веома поносна на себе“, наводи Ања Ђурђевић из Београда.

Пре четири године Милица је била учесница кампа. Сада је међу менторкама, младим музичаркама са алтернативне домаће сцене.

„Овде се учи тимски рад, учи се колегијалност, уче се разне вредности девојчица, да девојчице могу да рокају, то је цела поенат ове приче, и наравно поред тога уче се и инструменти“, наглашава Милица Митић, ментор за гитару.

„Пријатељице које сам овде упознала све су лепе, дивне, талентоване. Имам све најбоље да кажем и за организацију супер девојчица и за Рок камп за девојчице и за овај инструмент, бубњеве, наравно“, истиче Хана Прељић из Бошњана.

Група за музичку продукцију, учила је тајне доброг звука, сликом бележећи и дешавања на кампу.

„Мислим да су оне то сјајно савладале и оне то разумеју на неки потпуно креативан начин који нама одраслима чак не би пао на памет. Тако да иде сјајно и да је атмосфера дивна“, наглашава Аријадна Врљановић Џао, ментор за продукцију.

„Сигурно једно 50 посто девојчица настави да се бави музиком, настави рад у бендовима, оформе бендове, наставе ауторски рад. Тако да је то једна од најважнијих ствари овог пројекта“, сматра Катарина Митић Минић, координаторка Рок кампа за девојчице.

Захваљујући сарадњи започетој на кампу, неке од ранијих полазница ове године наступале су на Егзиту, фестивалу „Вила“ у Врднику, а неке ће своју шансу, кажу организаторке, добити и на предстојећем Нишвилу.

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару