Читај ми!

Тијана Богићевић о новом албуму: Разликује се од претходног, али мислим да сам остала верна себи

„Близу“ – други студијски албум Тијане Богићевић је представљен на промоцији у Београду. О свом новом албуму, Тијана Богићевић за РТС каже да се разликује, али да нема ничега што је потпуно другачије од њеног стила.

На новом, другом студијском албуму Тијане Богићевић, „Близу“, који је представљен на промоцији у Београду, има девет песама, а публика је већ имала прилике да чује песму „Умем“ која је објављена као сингл који најабљује албум, као и раније објављени дует са Александром Саром Милутиновић „Ширина“.

Тијана Богићевић открива за Интернет портал РТС-а да се нови албум, чији су аутори Александра Милутиновић и Душан Алагић, разликује од претходног, али и да нема ничега што је потпуно другачије од њеног препознатљивог стила.

Колико се нови албум разликује од претходног и да ли се уопште разликује? 

Разликује се. Трудила сам се да буду мало обрађене и неке позитивније теме. Први је био доста онако, тужне љубавне песме су преовладавале. Има их и овде, наравно. Мало има и позитивнијих и бржих песама. Живи инструменти нису толико заступљени. Продукција је мало „модернија“. Добри текстови, добре мелодије. Све је велико, велике су песме. Ја сам их отпевала најбоље што сам могла. То је ипак препознатљив мој стил.

Коју бисте песму описали као изненађење за све који слушају твоју музику? 

Не знам које би било изненађење. Нема ништа потпуно другачије. Мислим да сам остала верна себи.

Колико је важно бити спреман на ризик у музици? 

Ја сам била врло спремна на ризик. Први албум који сам издала није био нешто што би ми неко саветовао да снимим, зато што је то била нека поп музика коју нико не слуша. То се више не слуша и то је стално био тај наратив, а ја чврсто верујем у то да се добра музика увек слуша. Треба бити храбар, али треба бити само доследан и веран себи.

Мислите ли да је тешко одолевати струјама најтраженијих музичких праваца на нашем тржишту?

Мени није, због тога што ми никад ништа друго није пало на памет, нити би, поготово не сада. Нисам ја знала да ће ово бити успешно. Ја сам ово снимила зато што сам тако осећала да треба и пресрећна сам што је то дошло до публике, против свих изгледа и надам се да ћу тако да наставим.

Како вам се чини што музичари код нас све ређе издају албуме, а окрећу се сингловима? 

Људи који су моји узори, они и даље албуме издају. Тако да, ја верујем да људи више издају синглове и видим то, али ако сте озбиљан музичар, ипак морате имати албуме.

Како бисте описали нови албум у три речи? 

Не знам како бих га баш тако свела. Не волим чак ни много да певам у потпуно сведеним акустичним варијантама, јер нећу да их сведем на један инструмент. Али, врло емотиван албум, може бити тако.

Нови албум Тијане Богићевић „Близу“ доступан је на свим стриминг платформама.

уторак, 23. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару