Читај ми!

Санремо певачи одушевили Београђане, запевали и Kонстрактин рефрен

Музички спектакл Sanremo Giovani World Tour 2022, одржан је на Kалемегдану када су на одушевљење београдске публике наступили финалисти и победник Санремо категорије младих: Јуман, Самиа, Литаме и Мартина Белтрами, са уметничким директором турнеје Маурициом Филардом и његовим музичарима.

Санремо певачи одушевили Београђане, запевали и Kонстрактин рефрен Санремо певачи одушевили Београђане, запевали и Kонстрактин рефрен

Програм је водила глумица Анђелка Прпић, а на почетку концерта публици се у име организатора обратио директор Италијанског института за културу у Београду, Роберто Чинкота.

Млади певачи су својим изузетним извођењем изазвали аплаузе и овације публике, у посебном амбијенту на врху београдске тврђаве са погледом на ушће.

Публика је имала прилику да чује оригиналне нумере младих извођача, али и познате италијанске канцоне у новом аранжману, тако је Самиа отпевала своје две песме (Volume spento и Fammi respirare), као и хитове Il tempo di morire (оригинално Лучо Батисти) и Gloria (оригинално Умберто Тоци).

Литаме је извела своје познате песме Cazzo avete da guardare и Respiro su Marte али и познате песме Non ho l'eta (оригинално Ђиљола Чинкуети) и Pedrо (оригинално Рафаела Kара). 

Све популарнија млада певачица Италије, Мартина Белтрами, одушевила је публику песмама Aspeto che torni и Parlo d te, као и обрадама хитова Destinatione paradiso (оригинално Ђанлука Грињани) и Albachaira (оригинално Васко Роси).

Победник Санрема младих и учесник Санремо фестивала 2022. Јуман обрадовао је окупљене својим хитовима Ora e' qui и Mai, док је за обраде изабрао песме Prima di andare via (оригинално Нефа) и Monna Lisa (оригинално Иван Грациани).

Пред заједнички наступ сви извођачи су отпевали део рефрена Kонстрактине песме In corpore  sano - Бити здрава, и том приликом су рекли да је за сада то све што су научили од српског језика.

За крај су извели заједнички песме чувеног италијанског аутора Франка Батиата, које је и публика радо дочекала аплаузом: La Cura, Cucurrucucu Paloma и Centro di gravita permanente.

Организатори турнеје су Министарство спољних послова и међународне сарадње Италије у сарадњи са телевизијом РАИ, Амбасада Италије у Београду, Италијански институт за културу у Београду и Центар београдских фестивала (ЦЕБЕФ).

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару