Читај ми!

Празник за љубитеље народне музике три вечери на РТС-у

Фестивал нових композиција „Сабор народне музике Србије“- национални музички фестивал народне музике Србије почиње 31. маја 2022. године у 21 сат на Првом програму РТС-а.Вечерас ће бити одржано прво полуфинале.

Сабор ће ове године бити реализован кроз три вечерње телевизијске емисије током којих ће премијерно бити представљене нове 32 композиције народне музике.

Уживо из студија РТС-а на Кошутњаку, гледаоци РТС1 ће сазнати вечерас и сутра, 1.јуна 2022. године ко је од учесника првог и другог полуфинала Сабора 2022 освојио највише поена Стручног жирија за надметање у финалу.

Пристигло је више од 300 композиција, колико је било захтевно одабрати 32 најбоље?

„Велико је интересовање за овај фестивал, а селекциона комисија Савеза естрадно-музичких уметника Србије и уредници РТС-а су обавили тај посао и у том делу су се нашле 32 композиције. У две полуфиналне вечери ћемо чути по 16 композиција и у финалу такође 16 композиција. Надамо се да ће позорница у студију 8 бити велика и да ће је уметници искористити на прави начин" рекла је главна и одговорна уредница забавног програма Оливера Ковачевић.

И током ревијалног дела слушаћемо народну музику коју ће изводити неки од наших најпопуларнијих извођача?

Додаје да ће на ревијалном делу вечери бити урученаће годишња и национална признања истакнутим уметницима.

Како се бира победник, хоће ли публика имати свој глас у финалу?

„Жири оцењује наше такмичаре у две полуфиналне вечери један жири, други жири у финалу, а публика у обе финалне вечери и у финалу даје свој глас својим омиљеним композицијама и певачима. Приход од смс порука отићиће у хуманитарнр сврхе", истакла је главна и одговорна уредница забавног програма Оливера Ковачевић.

Велико финале заказано је за суботу, 4. јун 2022. године.

Водитељи Сабора 2022 биће добро позната РТС-ова ТВ лица, новинари и аутори, Бојана Марковић и Милан Поповић.

Све учеснике програма Сабора 2022, пратиће реномирани музичари Народног ансамбла Музичке продукције РТС-а под управом Синише Вићентијевића и Саборски оркестар под управом Зорана Влајића.

У ревијалним сегментима овогодишњег програма Сабора народне музике Србије , током три вечери фестивала, наступиће: Никола Роквић, Гордана Стојићевић, Митар Мирић, Јелена Броћић, Снежана Ђуришић, Ана Бекута, Драгица Радосављевић Цакана, Нада Обрић, Драган Којић Кеба, Ненад Манојловић, Бранимир Ђокић и Лепа Брена.

У суботу увече, 4. јуна (РТС1, Радио Београд 1 и РТС Планета) је велико финале Сабора 2022 и тада ћемо сазнати ко ће освојити престижну титулу победника фестивала Сабор народне музике Србије 2022, као и друга признања ове манифестације и СЕМУС- а.

Фестивал најбољих композиција народне музике у духу наше традиције, по четврти пут партнерски организују Радио-телевизја Србије и Савез естрадно-музичких уметника Србије (СЕМУС). 

уторак, 23. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару