Читај ми!

Констракта на Егзит доноси светску премијеру јединственог мултимедијалног перформанса

Најтраженије музичко име Балкана, Ана Ђурић Констракта, крунисаће овогодишњи програм фестивала Егзит у недељу, 10. јула, и то светском премијером јединственог мултимедијалног перформанса.

Концертом на којем ће њен препознатљив музички печат бити надограђен ви-џејингом и кореографијама, Констракта се придружује великим светским именима, међу којима су су Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Jax Jones, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex и многи други.

„На Егзиту сам била и као посетилац, и као део Mistake Mistake и Земље грува, и као водитељка једне године, а ове године сам на Мејн стејџу као Констракта, тако да видимо се“, поручује Ана Ђурић Констракта.

Иако делује да се њен успех десио преко ноћи, Ана Ђурић је на музичкој сцени већ 20 година, а ово је тренутак када њена генијалност долази до пуног изражаја. Српска музичарка атипичним звуком песме "In Corpore Sano", којом ће представљати Србију на Евровизији, не престаје да одушевљава и публику и медије на нашим просторима.

Онима који нису раније пратили њен самостални рад донела је потпуно освежење и аутентичност, али и зачуђеност над њеним стваралаштвом. "In Corpore Sano" је део пројекта Триптих, у којем су и песме „Нобл“ и „Мекано“, а аутор свих текстова је Констракта. 

Триптих, осим друштвено ангажованих порука, доноси и визуелни концепт који је такође осмислила Ана Ђурић, уз Мају Узелац и Ану Родић.

Своју самосталну каријеру Констракта је започела 2019. године песмама „Жваке“ и „Неам шамана“, које прате жанровске иновације, као и оригинални и занимљиви видео-спотови. Ана Ђурић своје музичке корене вуче још од бенда Mistake Mistake, са којима је наступала до 2007. године. Те године чланови бенда – Зое Кида, Ем-Си Милован и Констракта формирају бенд Земља грува, Грувленд издаваштво и Грувленд продукцијски студио, који постаје окосница свих даљих пројеката овог колектива.

Квалитет пута који су у међувремено прешли потврђен је недавним склапањем сарадње Грувленда са светском издавачком кућом Virgin Music Label & Artist Services, унутар великог Universal Music-а.

Потврђен долазак великих музичких имена

Бенд Земља грува до сада је објавио два ЛП албума – "WTF is Gruvlend?" (2010) и „Шта стварно желиш?“ (2016), затим ЕП издање посвећено Дину Дворнику и више синглова, на којима Констрактине нумере остварају велики успех. Од највећих хитова бенда, с којима је обишла целу бившу Југославију, издвајају се песме „Нисам знала да сам ово хтела“, „Ђанго“, „Плодни дани“, „Једном је сада“, „Туга“, „Мама“.
 
Земља грува је била и предгрупа на концерту Ејми Вајнхаус у Београду, а наступали су и раније на Егзиту. Констракта ће овог лета представити своје песме на неколико догађаја, међу којима ће први бити Егзитов Sea Star фестивал у Умагу, али специјалан перформанс планира се за велико финале фестивала, 10. јула.

Фестивал Егзит ће бити одржан на Петроварадинској тврђави од 7. до 10. јула, уз потврђена велика музичка имена, као што су Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Joel Corry, Jax Jones, Alok, ATB, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex, Reinier Zonneveld, Monolink, Denis Sulta, Mathame, ZHU, ACRAZE, Sama' Abdulhadi, ANNA, Sepultura, Napalm Death, Marky Ramone, Molchat Doma, She Past Away, Бркови, Параф, Визељ, Coach Party, Сана Гарић, Prti Bee Gee и многи други, а стижу и објаве нових извођача.

У продаји су четвородневне улазнице по цени од 6.990 динара, уз уштеду од 50 одсто.  Једнодневне улазнице за петак, 8. јул, када наступају Nick Cave & The Bad Seeds, доступне су по промотивним ценама, а њихов контингент је ограничен. Цена регуларних једнодневних улазница је 2.990 динара, фан-пит улазнице су доступне по поклон цени од 3.990 динара, а ВИП по цени од 12.000 динара. Улазнице се могу купити путем сајта фестивала Егзит, затим на продајним местима и онлајн на страницама Гигстикса.

Ново поглавље Егзита отворено је специјалним пролећним издањем No Sleep фестивала, које је одржано у Београду 8. и 9. априла уз више од 15.000 посетилаца. И у овој години чланови Егзитове фестивалске породице – ЕXИТ, Sea Star, Sea Dance, Ada Divine Awakening, No Sleep и њен есенцијални део – посетиоци, биће заједно, слободни и без граница, како је једино и могуће. Егзит ове сезоне доноси и изненађења, у припреми су још најмање два велика догађаја, у две нове државе, о чему ће више информација стићи ускоро.

среда, 24. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару