Читај ми!

Мирза Селимовић и Давор Јовановић: Привилегија је бити међу такмичарима Београдског пролећа

Године 1961, на сцени Дома синдиката, почео је престижни фестивал забавне музике „Београдско пролеће". То је била нека врста одговора на тадашњи „Опатијски фестивал"- највећи у Југославији, али и покушај да се направи југословенски „Сан Ремо". У „историјат" фестивала „Београдско пролеће" ове године уписују се Мирза Селимовић и Давор Јовановић, који ће као такмичари наступати 29. априла у Комбанк дворани.

Време настајања „Београдског пролећа" било је време када су стасали многи престижни фестивали: „Ваш шлагер сезоне" у Сарајеву, Сплитски фестивал, Загребачки, Скопски фестивал, „Акорди Kосова", „Млади пјевају прољећу" и други.

Kако је најављено, „Београдско пролеће" долази у потпуно новом руху, са традицијом коју ће задржати и покушати да је однегује за будуће генерације.

Извођачи који ће наступити у такмичарском делу програма су: Тони Цетински, Жељко Васић, Бојана Стаменов и Марко Тоља (дует), Борис Режак, Kристијан Рахимовски, Мирза Селимовић, Маја Сар, Дејан Најдановић Најда, Бојан Маровић, Филип Жмахер, Лукијан Ивановић, Ладо Лесковар, Јасна Госпић, Игор Симић, Сашка Јанковић, Давор Јовановић, Бојана Машковић и Борис Пинговић.

Мирза Селимовић наступа са композицијом под именом Плакаћеш.

„Једва чекам наступ, мислим да ће то Ревијским и са Симфонијским оркестром да буде заиста на завидном новоу, и једва чекам да изађемо на бину", искрено је, гостујући у Јутарњем програму, рекао Мирза Селимовић.

„Моја прва асоцијација на овај фестивал је песма Обриши сузе драга. То је једна од неизоставних песама са мојих репертоара, буди у мени неку емоцију која не може никако другачије да се исприча осим кроз песму", додао је певач Давор Јовановић.

На сцени Фестивала ће бити и Биг Бенд РТС-а, тако да је укупан број извођача на сцени већи од 40. Сви наступају уживо.

„Захвални смо на томе што имамо прилику да се упишемо у плејаду великана", додаје Јовановић који наступа са песмом Живот, чији је комплетан аутор.

„Увек су ми се некако, кад се помене 'Београдско пролеће', везивала та велика имена попут Оливера Драгојевића, Здравка Чолића, Арсена Дедића... људи од којих смо ми учили, и стасали уз те извођаче, тако да сад смо ми у позицији да ми будемо на том месту и то је велика част и привилегија", каже Селимовић.

Фестивал „Београдско пролеће" на коме наступа 18 такмичара, публика ће моћи да прати и на програмима РТС-а.

среда, 24. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару