Читај ми!

EXIT the Metaverse и друге актуелне теме на No Sleep конференцији као увод у прославу титуле

Објављеном програму за специјално пролећно издање No Sleep фестивала, које предводе Нина Kравиц, Stephan Bodzin, Sébastien Léger, Agents Of Time, DJ Tennis, DVS1 и DJ Bone, Егзит тим додаје сада већ традиционалну No Sleep конференцију.

Kонференција, која је део прославе титуле за Најбољи нови европски фестивал, биће одржана 8. и 9. априла у Marsh Open Space у Београду, и доноси најактуелније теме у вези са музичком индустријом, као што су НФТ, "cancel" култура, ментално здравље младих, нове тенденције у савременој музици, пост-ковид искуства и очекивања целокупне музичке индустрије у 2022, као и специјализоване музичке радионице. Улаз је слободан.

На панелу "EXIT the Metaverse", на којем ће бити речи о споју Metaverse-a, НФТ-јева и креативних индустрија, у петак, 8. априла, говориће оснивач и директор Егзит фестивала Душан Kовачевић, Мики Елсон из лондонске ArtSect галерије, један од оснивача SolSea платформе и All Art пројекта Јован Тишма и програмски директор TMRW конференције Зоран Тадић.

Овој изузетно актуелној теми истог дана биће посвећен још један панел, чији је циљ да приближи одговоре на следећа питања: како направити своје НФТ колекције, како их користити и који су бенефити, као и како применити ауторска права у овом новом, растућем систему. На овој едукацији која је погодна како за музичаре, тако и за дизајнере и друге уметнике говориће Павле Павичић из Сокоја, Милош Бошњак из пројекта All Art, Растко Андрић из Егзита и Маја Ћирић, кустоскиња и уметничка критичарка.

 Панел о лекцијама наученим за време пандемије коронавируса и будућности музичке и манифестационе индустрије ће у суботу, 9. априла, угостити неке од признатих светских ди-џејева, међу којима су DJ Bone, Human Rias, а своје искуство ће пренети и члан Управног одбора Егзита Сањин Ђукић и директорка комуникација Епизоде фестивала Горана Ромчевић.

Ментално здравље младих је такође једна од најважнијих тема овогодишње No Sleep конференције. О утицају пандемије, социјалног дистанцирања и мањка интеракције, као и значају фестивала и заједништва у том контексту у петак, 8. априла, говориће Kсениа Микхаилова из УНИЦЕФ-а, Сања Ђуровић из Асоцијације Срце, Андреа Мезеи Роквић из психолошког центра Теменос и Јелена Јунг, специјалиста за ментално здравље запослених у Егзит фестивалу, док ће искуство из угла извођача пренети Милош Мартинов, публици познатији као DJ Lag.

Истог дана, о још једној важној теми - феномену „културе отказивања" говориће социолог и професор Београдског универзитета Далибор Петровић, поп музичарка Бојана Вунтуришевић и уредница портала Ноизз Ана Лађаревић. Они ће, између осталог, трагати за одговором на питање да ли је део овог феномена слобода изражавање или њено ограничавање.

О новим трендовима у савременој музици говориће Лука Јовановић Lyhonee из лејбла Bassivity Music, директор ИDJ Digitala Бојан Муслин и репер Fox.

Музичке радионице за младе уметнике 

У оквиру музичких радионица које ће бити одржане у суботу, 9. априла, млади уметници имаће прилику да се упознају са основама ди-џејинга, уз савете и трикове које ће им из своје тридесетогодишње каријере открити DJ Bone, легенда детроитског техна. Љубитељима матрица и изломљених битова основе музичке продукције представиће битмејкер Lyhonee из Bassivity Musica.

Конференција ће бити одржана у Marsh Open Space (Цетињска 15), у петак, 8. априла и у суботу, 9. априла, од 13 до 18 часова. Kомплетан програм конференције биће објављен на сајту фестивала.

Пролећно издање фестивала, који се одржава у продукцији Егзит тима и уз подршку домаћег бренда Гуарана, коначно доноси прославу престижне титуле за Најбољи нови фестивал на Европским фестивалским наградама, додељене 2020. године.

Слављенички програм хангара Матрез доноси нека од највећих имена и легенди у електронској музици, као што су Нина Kравиц, Stephan Bodzin, DVS1, DJ Bone, Agents Of Time, DJ Tennis.

Овај No Sleep у клубу Drugstore представља најразноврснији програм до сад, чији ће део бити Sébastien Léger, Daniella Da Silva B2B SUMIA, али и домаћа јака хип-хоп и треп екипа - Црни Церак, Спејс Нокси, Kене Бери и многи други. Целокупан програм се налази на сајту фестивала.

Због огромног интересовања, актуелне цене улазница важиће најкасније до уторка, 5. априла, до краја дана или раније, уколико се количине распродају. Цена стандардних дводневних улазница је 2.790 динара, док цена дводневних ВИП улазница износи 4.490 динара. У продаји су једнодневне стандардне улазнице, по цени од 1.790 динара, док једнодневне ВИП улазнице коштају 3.490 динара.

Улазнице се могу купити преко сајта No Sleep фестивала, путем Гигс Тикс-а, онлине и на продајним местима. Више информација о важењу и рефунду улазница купљених за No Sleep till EXIT 2020 доступно је на сајту фестивала.

среда, 24. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару