Читај ми!

Састав „Вива Вопс" објавио спот за сингл „Распродаја среће"

Победници трећег издања Бунт Рок Фестивала, бенд „Вива Вопс", објавили су видео спот за песму „Распродаја среће”. Ово је уједно и четврти, последњи спот који је настао као резултат успешне сарадње бенда са емисијом „Бунт", уз подршку Сокоја. Аутори спота су Бранка Главоњић и Марко Ђукић.

„Бунт рок фестивал је на овај начин доделио још једну награду бендовима који су се истакли. Рад на видео спотовима за бендове 'Kора', 'Лагана Среда', 'Empathy Soul Project' и 'Вива Вопс' је за мене, лично, представљао једно ново, вишеслојно искуство. Сада потпуно другачије доживљавам музику ових бендова, а рад домаћих музичара сагледавам из угла аутора. Јер, не чини успешним један бенд само њихова музика, већ и све оно што публика не види и не зна, а то је да огроман рад и труд стоји иза свега што напишу и створе", каже Бранка Главоњић ауторка емисије Бунт и Бунт рок фестивала.

„Песма је настала пре две године, али се називом и тематиком савршено уклапа у било који период од деведесетих до данас, а једним добрим делом најављује и будуће апокалиптичне догађаје који нас чекају", каже певач, гитариста и фронтмен бенда „Вива Вопс", Александар Ћурчић.

„Текст песме говори о вечитој борби која се одвија око нас али пре свега у нама самима . Говори о пропадању људског материјала, човеку који све више заборавља на себе, на своју културу, историју, који постаје само јефтина потрошна роба у систему", додаје Ћурчић.

Спот је сниман у клубу "Subeerni Centar" у Београду.

„Овим спотом смо хтели визуелно да дочарамо бахатост и небригу елите сваког корумпираног система, која се коцка са нашим животима, нашом имовином, здрављем, размишљајући само о томе како додатно да нас потроше, исцеде и опљачкају, без икаквог ризика по њих саме", открива Александар Ћурчић и додаје: „Вероватно смо такво девастирано друштво и заслужили својим немаром, похлепом, себичношћу и небригом за природу, друге људе и генерално свет око нас".

„Спот за песму Распродаја среће је први у низу спотова које ће бенд „Вива Вопс" објавити пре издавања првог студијског албума.

„Вива Вопс" је бенд из Београда, основан 2016. године.

Чине га музичари који се годинама баве алтернативном музиком: Александар Ћурчић (вокал), Марко Јанковић (вокал), Марко Трајковски (ди-џеј и клавијатуре), Никола Живановић (гитара), Ђорђе Поповић (гитара), Душан Kалинић (бубњеви) и Мирољуб Антић (бас гитара).

Убрзо након оснивања, пријављују се на Београдски ауторски рок фестивал БАРФ, где освајају 3. место. На трећем Бунт Рок Фестивалу РТС- а, (2017) освојили су 1. место.

Први спот, за сингл Униформисани криминалац, изазвао је изузетне реакције аудиторијума, а победничка песма са БРФ 2017. Свуда пиво, успешно проналази свој пут до публике и након тријумфа на овом фестивалу.

На првом издању фестивала регионалне музичке и видео продукције "MTS Vision", бенд „Вива Вопс" је квалитетом и посебношћу избориио пролазак у најужу конкуренцију, у чак две категорије: Најбољи нови извођач и Најбоља монтажа и постпродукција. Освајају 3. место, за спот песме Униформисани криминалац.

Од оснивања до данас, „Вива Вопс" су наступали на готово свим најзначајнијим музичким фестивалима у Србији и региону, а заслужено их прати епитет концертне атракције.

Убедљиви и упечатљиви сценски наступи два фронтмена „Вива Вопса", појачани жестоком свирком бенда, чине овај састав несвакидашњим и оригиналним.

„Вива Вопс" је препознатљив и по смелом упуштајњу у комбиновање различитих музичких праваца. На њиховом репертоару су готово равноправно заступљене и енергичне песме и баладе, а звук овог састава музички зналци описују као „јединствену фузију репа, панка, рока, метала и попа".

среда, 24. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару