Читај ми!

"Драм" удахнуо нови живот песми "Град", на лајв свирци у алтернативном центру "Шапат"  

Алтернативни центар "Шапат" у Новом Саду је недавно угостио београдски састав "Драм", а резултат ове сарадње су и видео снимци- лајв свирка бенда која, према бројним коментарима аудиторијума поставља нове стандарде код нас.  

Ексклузивци ПГП РТС-а, бенд "Драм" чији је деби албум "Нећемо променити свет" (ПГП РС 2019) муњевито нашао пут до публике и то широм нашег региона, сингловима "Викенд убија", "Ти ме возиш" и "Цео град" само је додатно оснажио своју надолазећу позицију на домаћој музичкој сцени.

Искуство са бројних наступа на највећим фестивалским бинама, као и квалитет и аутентичност које су већ доказали на живим свиркама, допринели су да се о њиховом недавном наступу у Новом Саду још прича, а видео снимци те свирке бележе само похвалне коментаре.

У саопштењу организатора, након наступа групе "Драм" у новосадском алтернативном центру "Шапат", наведено је:

"Док бендови на западу постављају стандарде и померају границе, код нас један музички састав већ пар година уназад иде 'раме уз раме' са њима".

Поред тога што певају на српском и што немају милионске прегледе на мрежама,неке велике разлике у квалитету "западњачких бендова" и њих, у суштини, нема.

Свима је јасно да број прегледа, стримова и дељења већ одавно нема никакве везе са квалитетом, међутим, те цифре су неопходне за развој сваког бенда, нарочито ако се бави искључиво ауторском музиком."

Стефан Аћимовић, фронтмен групе "Драм", истакао је да им је изузетно  импоновао позив организатора да представе своју музику и да се потом објаве снимци тих "лајв" наступа:
 
"Драгоцено је и за нас музичаре и за публику, што на нашој сцени постоји овакав музички центар. Спадају у малобројне који су заиста посвећени снимању бендовских лajв изведби, налик на велике иностране пројекте као "КЕXП" или "Тинy Деск". Нашу песму "Град, поново смо оживели захваљујући том наступу у "Шапату" јер нисмо снимали спот за њу.

Од кад је објављен тај видео на Јутјуб каналу центра, стално нам се јављају људи којима се ова свирка много допала, а сви коментари су у стилу-  песма још боље звучи уживо, него на албуму.
 
Осим врло препознатљивог амбијента и звука, још један "печат" овог новосадског музичког центра је и податак да су сви снимци уснимљени из "једног тејка".

"Поносни смо на то што се све тако снима. Бенд може песму да понови и пар пута, али за финални видео се узима само један уснимак. Трудимо се да изградимо репутацију да код нас долазе бендови који, једноставно- умеју да свирају", истакао је Костић, оснивач центра.

 Бенд "Драм" је у извођењу својих нумера отишао и корак даље, те је у песми "Ми нећемо променити свет" дошло и до спонтане импровизације, такозваног 'џемовања'.
 
Чланови бендова  који наступају у овом центру, у оквиру програмског сегмента "Твој звук" имају прилику да слушају ауторске песме, са домаће алтернативне сцене, и да дају своје коментаре, савете, критике- што су овога пута учинили Марко Аризановић и Стефан Аћимовћ из "Драма". 

Док момци из бенда "Драм" увелико вредно раде на ауторским песмама за свој други студијски албум који се очекује у мају, агилни тим новосадског алтернативног центра "Шапат" позива све ауторске бендове да им шаљу своје нумере на мејл адресу центра а они ће се, кажу, постарати да се нађу на листи већ на неком следећем снимању.

среда, 24. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару