Читај ми!

Шести Бунт рок фестивал, друго полуфинале – за места у финалу бориће се још девет бендова

Ове среде од 22.50 ће се за пласман у велико финале 6. Бунт рок фестивала такмичити: "Direct Drive", "Hemmoterapia", "El PreZidente", "Zauvar", "Duda Buržujka x haikuzadanas", "Mehanizam", "Lazaruss", "Čvrge" и "Sanitarium".

У првом полуфиналу 6. БРФ- а (16. фебруара), аудиторијуму и стручном жирију фестивала представили су се аутори и музичари - чланови девет бендова из Новог Сада, Србобрана, Сомбора, Горњег Милановца, Аранђеловца и Београда.

Одлуком жирија, пет такмичарских састава је већ обезбедило пласман у финале: "Uspon ljudskog bića", "Fusnote", "Kratki s vremenom", "Cactus Fields" и "Čuvari stvari".

„Верујем да су се и музичари и гледаоци радовали, барем колико и ми – што су се стекли услови да одржимо фестивал и да наставимо где смо стали, пре скоро две године. Та општа радост је итекако видљива кроз емисије. Потрудили смо се сви у тиму, да и музичари и гледаоци уживају - у одличној енергији, музици и добро познатој веселој атмосфери 'Бунт рок' фестивала. Ми славимо ауторе и талентоване, вредне, нове неафирмисане музичаре, подстичемо их на сарадњу и мотивишемо да не одустају, а пре свега им несебично дајемо прилику да се представе најширем аудиторијуму“, рекла је Бранка Главоњић, ауторка и уредница фестивала.

„Имајући у виду да овога пута Бунт рок фестивал чине три емисије, кориговали смо и пропозиције такмичења. У два полуфинала, такмичи се по девет бендова. У финале пролази по пет бендов, који освоје највише гласова стручног жирија фестивала. Троје првопласираних у финалу фестивала, освојиће и новчане награде, које је обезбедила Радио-телевизија Србије, као оснивач фестивала“, објаснила је Главоњићева.

Чланови жирија 6. БРФ -а су: Маја Цветковић („И-плеј“), Никола Јелић Микри („Прти-Би-Џи“), Александар Марковић Лама („Болесна штенад“), Бојан Слачала („Артан Лили“) и Владан Влајко Ђурђевић („Неверне бебе“).

У првом полуфиналу, гостујући члан жирија био је Стефан Никетић, фронтмен победничког бенда 5. БРФ-а („Лагана среда“), а у другом полуфиналу на задатку члана жирија биће Никола Чутурило, који ће и наступити у ревијалном делу програма.

Водитељи Бунт рок фестивала су Бранка Главоњић, Зоран Стефанов Исказ и Стефан Јовчић.

„Наши такмичари су из године у годину све бољи и бољи, заиста се ради о фантастичним ауторима и бендовима. Осим оних који су се пријавили на конкурс за 6. Бунт рок фестивал, такмиче се и најбољи састави са демо фестивала широм Србије који су били одржани у протеклом периоду. Честитам свим учесницима, како онима који су прошли даље, тако и онима који нису – јер ће сви бити богатији за ново искуство, а добили су и јединствену прилику да се представе. А оно што је опште познато је да сви они могу рачунати на нашу подршку и убудуће“, истакла је Бранка Главоњић.

Велико финале 6. Бунт рок фестивала заказано је за 2. март, када ће се сталном саставу стручног жирија придружити још три реномирана представника наше рок сцене.

Одлуку жирија о победнику фестивала саопштиће такође реномирани музичар и цењени аутор, чија успешна и богата каријера траје несмањеним интензитетом већ 38 година.

Бунт рок фестивал је јединствена, национална платформа за промоцију младих аутора и бендова - традицију и континуитет гради од 2015. године. Кроз овај ТВ пројекат ауторке Бранке Главоњић и РТС-а, до сада је прошло око 800 аутора и музичких састава, а више од 120 је добило прилику да наступи на сцени.

среда, 24. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару