Читај ми!

Скривени таленти ђака Математичке гимназије

Поред тога што доносе медаље са светских такмичења у математици, ученици Математичке гимназије у Београду – успешни су и спортисти, музичари, а однедавно имају и своју телевизију. У наредној причи, упознајемо вас са хором Математичке гимназије.

Не, није у питању музичка, већ Математичка гимназија. Хор је настао пре десетак година. И нек вас не чуди што постоји, јер двадесет одсто ученика Математичке гимназије похађа и музичку школу.

„Хор је као нека оаза у том свету математике за нас музичаре, који волимо да певамо и који веолимо тиме да се бавимо. Одлучила сам да се пријавим када ми је другарица рекла да има хор. Стварно је дивна атмосфера“, каже Милица Тадић која иде трећи разред Математичке гимназије и Музичке школе „Станковић“.

„Чак сам се такмичио на пар места. У музичкој школи сам се такмичио и за клавир и за солфеђо, а музика је увек била у мом животу“, наводи ученик 8. разреда при Математичкој гимназији Иван Петровић.

„Идем у средњу музичку школу, прва сам година и значи ми што сам у овом хору. Мислим да је то баш лепа ствар. лепа заједница која је створена у овој школи“, додаје Милена Пантић.

„Није толико напорно зато што је забавно када смо сви заједно и када певамо и свирамо. Биле су и интензивне пробе и пред концерт за Дан школе, и пред концерт са Дечјом филхармонијом, али наравно, уз забаву је све много лакше“, каже Калина Павловић.

А професорка српског језика се одважила да буде вођа хора.

„Па знате шта, немају деца музичко у школи и треба неко да се ангажује: Е, сад ја сам из велике љуваби и жеље, и у договору са децом, оформила хор“, објашњава професорка Јелена Нововић.

О наступу на концерту Дечје филхармоније и гесту захвалности професору Јовановићу, професорка Нововић каже да је изузетно поласкана, посебно што су деца избила у први план и што је друго лице школе дошло до изражаја.

„Професор Јовановић је диригент Дечје филхармоније. Они су долазили код нас у школу и ту су се заједнички припремали оркестар и хор Математиче гимназије као и девојке из групе Бистрик Биље Крстић“, навела је Нововићева.

„Ово је једна важна улога у друштвеном животу гимназије да ученици имају могућност да свој уметнички део изразе на овај начин. И веома сам поносна што су препознали труд свих људи који су учествовали у том концерту и што су својим сусретом у Кнез Михаиловој улепшали живот, како је он то рекао. Просто, искрена љубав коју ја осећам сваки дан и он је видео делић те љубави, тако да сам веома срећна да су професору на тај начин рекли хвала за тај његов труд“, истакла је Мирјана Катић, директорка Математичке гимназије у Београду.

А хор наступа три пута годишње – На Дану школе, светосавској академији и на матурским дружењима. Тада су и пробе најинтензивније.

среда, 24. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару