Читај ми!

ПГП РТС освојио награду за издавача године

Чланови Асоцијације „Неки рок“ су признањима наградили оне који предводе и истрајавају у стваралаштву у области културе и музике.

Признања Асоцијације „Неки рок“ додељена су у седам категорија, а у образложењу награде за ПГП РТС, као издавача године наведено је: „Издавачке куће су значајна карика у ланцу музичке индустрије, па је ПГП РТС истакнут и награђен као најбољи издавач ове године, првенствено због бокс сета поводом педесетогодишњице 'ЈУ групе', али и због издавања албума младих бендова 'Драм' и 'Underforce'“.

Поред музичке заоставштине која се редовно емитује и слуша, потребно је стварати нову музику која ће обележити актуелно време, истичу чланови Асоцијације.

„Наградили смо оне који се труде да увек изнова кажу и направе ново дело, који ће се борити да оно остане запамћено у времену и буде значајно неким новим генерацијама. Стога са поносом истичемо бендове 'Бес', 'Репетитор' и 'Зарадсутра' – као носиоце овогодишњих награда“, изјавио је у име Асоцијације, оснивач, Горан Шобић Сирано.

Добитници годишњих награда Асоцијације „Неки рок“

Албум године: Бенд „Бес“, за албум Периферија људскости;

Спот године: Бенд „Репетитор“, за музички видео спот Kроз ветар;

Песма године: Бенд „Зарадсутра“, за песму Видим;

Kњига године: Игор Маројевић, за књигу Остаци света;

Издавач године: ПГП РТС;

Kонцерт године: „Рибља чорба“, за Kонцерт у част Миши Алексићу (Ташмајдан);

Награда за укупни допринос рокенрол култури: Саша Гочанин, издавач.

У избору за књигу године учествују књиге и аутори који имају везе са рок музиком. Игор Маројевић је ове године за роман Остаци света већ добио две значајне награде, награду Града Београда и награду „Меша Селимовић“.

Kонцерт „Рибље чорбе“ на Ташмајдану имао је посебну емотивну вредност, био је посвећен Миши Алексићу, па је ова плакета индиректно додељена постхумно и Миши. Награду у име „Рибље чорбе“ је примила Мишина ћерка, Мина Алексић.

Награда за укупан допринос рокенрол култури Асоцијације „Неки рок“, постхумно је додељена Саши Гочанину, власнику издавачке куће "Take it or Leave it", за животно дело – као издавачу, новинару, менаџеру и продуценту.

Асоцијација „Неки рок“ се од 2001. године бави очувањем и промоцијом рокенрола, културе, уметности и спорта. Двадесет година активно прате домаћу рок сцену и ствараоце ауторске музике, подржавају развој младих музичара и демо бендова, промовишу културу понашања и сценског наступа, али и све појединачне успехе аутора, стваралаца и музичара који доприносе унапређењу домаће културне сцене.

Асоцијација има и истоимени сајт, који је специјализован за извештавање о свим актуелностима наше рок сцене. Осим најава концерата, фестивала, новитета, објава нових музичких спотова и албума, редакција овог рок портала објављује и рецензије, фото извештаје, топ листу и друге значајне и занимљиве вести о домаћем рокенролу.

среда, 24. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару