Читај ми!

Шести "Бунт Рок фестивал", од 16. фебруара, на РТС-у 2

Дуго очекивано, шесто издање фестивала посвећено новим, младим ауторима и бендовима, емитоваће се од среде, 16. фебруара 2022. године на Другом програму РТС-а. Гледаоци ће моћи да сазнају коме ће, од 18 такмичарских бендова, титулу проследити победници претходног издања Бунт рок фестивала, група "Лагана Среда".

Бунт рок фестивал РТС- а, је једини телевизијски рок фестивал такмичарског карактера који од 2015. године успешно истрајава у афирмисању аутора и бендова домаће поп и рок музике, доприносећи формирању нове српске поп и рок сцене. 

Бранка Главоњић, ауторка емисије "Бунт" и "Бунт рок фестивала", поверава да она и њен тим истрајавају континуирано у остваривању циљева и мисије овог пројекта, те да ће шести БРФ бити нешто другачији само по формату, односно броју такмичарских емисија:

"Одлагали смо реализацију овог БРФ- а, у исчекивању да ће се стећи услови да, организационо и продукцијски, све планирано спроведемо као и ранијих година. Пошто то није било могуће због пандемије, решили смо да више не одлажемо и да ово издање реализујемо кроз три такмичарске емисије (два полуфинала и финале), уместо ранијих девет. Овом приликом захваљујем менаџменту познатог београдског клуба "Subbeerni centar", који су били наши домаћини и допринели да успешно спроведемо шести Бунт рок фестивал".

За титулу победника 6. БРФ-а, такмичиће се 18 аутора и бендова из целе Србије, а оцењиваће их стручни жири.

Водитељи шестог Бунт рок фестивала биће Бранка Главоњић и Зоран Стефановић Исказ.

Више детаља о такмичарима и бендовима, сазнаћемо кроз интервјуе, које ће са њима обавити новинар Стефан Јовчић.

У првом финалу такмићиће се групе: „Успон људског бића", „Булка", „Кратки са временом""Cactus Fields", "Ascend", "Чувари ствари", "Fusnote", "Two Coins From Mercury" i "Гласови из унутрашњости".

У ревијалном делу, наступиће победници петог БРФ-а, група "Лагана среда".

"Све остало, због чега је Бунт рок фестивал свих ових година цењен и другачији, остаје исто- дајемо шанку новим ауторима и бендовима да наступе у програму Јавног медијског сервиса Србије, да представе своју музику и ствралаштво, да их аудиторијум упозна... " наводи Бранка Главоњић и додаје:

"Такође, током такмичарског процеса на Бунт рок фестивалу, неафирмисани и млади музичари добијају прилику да сазнају и науче много тога корисног од релевантних чланова нашег стручног жирија , а то им итекако може користити у даљем освајању своје позиције на рок сцени. Наравно, такмичаре сигурно мотивише и престижна титула победника Бунт рок фестивала."

Стални чланови стручног жирија Бунт рок фестивала су: Маја Цветковић ("Е-Плеј"), Александар Марковић Лама ("Болесна Штенад"), Бојан Слачала ("Артан Лили"), Никола Јелић Микри (" Prti Bee Gee"), Владан Влајко Ђурђевић ("Неверне Бебе") а гостујући члан жирија у првој емисији- првом полуфиналу биће Стефан Никетић ("Лагана Среда").

Кроз пројекат Бунт рок фестивал до сада је прошло више од 800 аутора и бендова из целе Србије, 120 их је први пут добило прилику да представи свој рад.

Овог пролећа биће објављено и специјално дискографско издање ПГП РТС- а, које ће бити компилација најбоље пласираних песама са првих шест Бунт рок фестивала Радио-телевизије Србије. 

среда, 24. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару