Читај ми!

Фестивал Санремо – креативна, дизајнерска и генерацијска револуција

На фестивалу Санремо победио је дует Махмуд и Бланко са песмом Бривиди. Они ће представљати Италију на такмичењу за Песму Евровизије средином маја у Торину.

Санремо, италијански приморски град са око 50.000 становника, који се налази на 30 километара од Француске, ових је дана био центар дешавања због управо завршеног 72. фестивала италијанске музике.

Најважнији италијански музички фестивал довео је у овај град на хиљаде људи, туриста, музичара и новинара и велики број снага реда који су били распоређени око театра Аристон, како би онемогућили прилаз радозналој публици.

Овогодишњи фестивал је доживео врхунац гледаности са преко 50 одсто, у неким моментима и 60 процената, а сличан резултат је имао само 1995. године, тако да је водитељ Амадеус надмашио самог себе. Водио је и претходна три фестивала, а многи сматрају да би требало да буде водитељ и наредне године.

„Kада сам први пут читао листу учесника овогодишњег Санрема, био сам у неверици какав смо избор извођача направили јер ту су били сви, велики извођачи и легенде фестивала који су победили пре 12 година као Елиза на пример, као и велики извођачи данашњице, млади ... Заиста смо имали невероватне извођаче и јако сам срећан што су сви они учествовали", рекао је водитељ Амадеус.

Фестивал је имао своје успоне и падове у 72 године постојања, да би данас превазишао музички спектакл, поставши и позорница политичке коректности, што необичније обучених извођача са чудним фризурама, који мање пажње обраћају на квалитет песме, а више на сценски наступ.

Са друге стране, аналитичари сматрају да је Санремо одраз онога што се десило у италијанској музици, а подразумева генерацијску, дизајнерску и креативну револуцију.

Ове године је фестивал показао много енергије и салу пуну публике жељне забаве након што прошле године није било дозвољено присуство гледалаца у театру Аристон.

Овогодишњи победници Фестивала Санремо Махмоод и Бјанко са песмом Бривиди, представљаће Италију на Песми Евровизије, која ће се одржати од 10. до 14. маја у Торину, захваљујући победи групе Манескин.

„Неочекивани резултат, желимо да представљамо Италију на Евровизији и да будемо на врху", каже Бјанко.

„У свакој песми коју пишем полазим од личног искуства и то је случај са овом песмом. Срећан сам што је наша прича слична причама других", додао је Махмуд.  

среда, 24. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару