Читај ми!

Влада и Бајка – велики „Повратак“ „Ходача по жици“

Њихова бајка траје дуже од пола века, а њихови гласови код многих буде носталгична сећања на време када је све било лепо и романтично. Влада и Бајка су после дуге паузе стигли до новог ЦД-а, „Ходач по жици“ који су издали за ПГП РТС.

Познати дуо Влада и Бајка су направили дискографску паузу од четврт века, а онда су се вратили у студио, урадили нове песме и објавили нови ЦД за ПГП РТС Ходач по жици.

„Текст песме Ходач по жици је написао Владица Савић из Петровца на Млави, а Влада је урадио музику. Идеју нам је сугерисао наш гитариста, Дуда Безуха, да цео албум носи овај назив јер има симболично значење за све нас, а не само за мене и Владу“, објашњава Драгутин Балабан Бајка.

Влада додаје да су они Ходачи по жици јер све време свирају неку другу музику. Албумом су врло задовољни јер су доста енергије унели у све ово и, наравно, душу.

„Почели смо да радимо у септембру прошле године, а онда је дошао ковид и нас двојица смо заглавили 15 дана у болници и негде у децембру кренули поново. Тако да ево, годину дана, али правих продуктивних годину дана“, каже Владимир Марковић Влада.

Осим њихових ауторских композиција, на албуму су као аранжери учествовали и Влада Безуха и Зоран Радетић. За насловну песму Повратак, текст је написао Бојан Љубеновић. Посебну захвалност желе да изразе Василу Хаџиманову који свира клавир у нумери Зађи.

Влада наглашава да њихова музика не иде за било којим трендовима, а Бајка додаје да ко год буде одслушао свих 11 нумера, видеће искреност, али и да ће сигурно видети да је све истина.

„Све се то десило и свака прича је истинита и или смо је ми доживели, или су је доживели наши најмилији“, додаје Бајка.

Промоција новог ЦД-а је одржана у РТС Клубу, а 21. децембра у Звездара театру Влада и Бајка ће одсвирати свих 11 нумера, а после тога ће публику подсетити на неке старе хитове.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару