Читај ми!

Јована и Дуња и песма „Очи детета“ иду на Дечју песму Евровизије

На јавни конкурс који је расписала Радио-телевизија Србије за избор представника Србије на Дечјој песми Евровизије – Junior Eurovision Song Contest, који је трајао до 20. септембра, стигло је седам пријава. У Паризу ће нас представљати Јована и Дуња, а певаће нумеру „Очи детета“.

Песму је изабрала стручна комисија састављена од музичких уредника Радио-телевизије Србије. Највећи број поена добила је композиција Очи детета чији је аутор Ана Фрлин, а отпевале су је Јована Радонић и Дуња Живковић из Новог Сада. У току је рад на финалној верзији песме, која ће званично бити објављена до краја октобра.

Процес избора имао је три етапе. Прва је била селекциона, у којој су преслушани пристигли демо-снимци, затим су одабране четири композиције и извођачи који су позвани да отпевају своју песму „уживо“ уз матрицу, у Студију 6 Радио Београда.

Сваки наступ је и тонски снимљен да би у трећој фази избора, за коју су одабране три композиције, музички уредници РТС-а поново преслушали све наступе снимљене у Студију 6 и дали своје оцене – 3 поена првопласираној, 2 поена другопласираној и 1 поен трећепласираној песми.

Највећи број поена добила је композиција Очи детета чији је аутор Ана Фрлин, у аранжману Огњена Цвекића, а отпевале су је Јована Радонић и Дуња Живковић из Новог Сада.

У ужи избор ушле су и следеће композиције и млади извођачи:

Осмех – музика: Филип Трајановски, текст: Ана Маглица и Тара Шујерановић, извођач: Тара Шујерановић;

Дете од снова – музика и текст: Бојана Машковић, извођачи: Сара Симић и Томислав Божовић;

У добру и у злу – музика и текст: Вељко Ковачевић и Бранимир Марковић, извођач: Вељко Ковачевић.

Јована Радонић рођена је 19. 1. 2011. године у Новом Саду. Још као веома мала показала је афинитет и таленат за музику и покрет. Први јавни наступ имала је са четири године, да би већ следеће године учествовала на телевизијском музичком такмичењу на којем је освојила друго место.

Од тада почиње сарадња са професорком клавира и певања Аном Фрлин која Јовану и даље води кроз основну музичку школу где је, тренутно, ученик трећег разреда клавира, а као ученица музичке школе освојила је и специјалну награду на фестивалу „Исидор Бајић“ из солфеђа. Од 2020. године, у оквиру „Ла Ла студија“ учи певање код професорке Петре Леоне Матиша.

Дуња Живковић рођена је 22. 7. 2010. године у Новом Саду. Од раног детињства је показивала интересовање и љубав према музици, од треће године похађа музичку радионицу „До Ре Ми“ у Новом Саду, где је одмах била запажена, наступајући као солиста и са истоименим бендом.

Дуња је у априлу 2019. године, на такмичењу школа региона, освојила прво место у својој категорији. Ученица је трећег разреда основне музичке школе „Исидор Бајић“, одсек клавир, у класи проф. Дуње Црњански и петог разреда основне школе „Прва војвођанска бригада“ у Новом Саду, а такође похађа и школу певања „Ла Ла Студио“ у Новом Саду у класи професорке Петре Леоне Матиша.

„Дечја песма Евровизије 2021“ одржаће се 19. децембра у Паризу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару