Читај ми!

Представљено ново музичко издање „Звезде певају чаролију“

У ПГП продавници РТС Клуба одржана је промоција албума „Звезде певају чаролију“, који су заједнички објавили ПГП РТС и продукције „Хајп”, уз подршку МТС-а.

Дечји музички фестивал „Чаролија“ је током петнаест година свог постојања изнедрио више од 150 композиција за најмлађе. Неке од најлепших, овековечене су на албуму Звезде певају чаролију и то у интерпретацији наших најпознатијих поп и рок извођача.

Деветнаест дечијих песама отпевали су: Јелена Томашевић, Гоца Тржан, Леонтина, Тијана Дапчевић, Ивана Негатив, Ана Станић, Сергеј Ћетковић, Сале Тропико, Кики Лесендрић и Дарија Врачевић.

Многи од музичара – учесника овог пројекта су и аутори композиција које пева „Хор Чаролија“ и које су током година изведене на истоименом фестивалу.

„Ово дивно издање настало је уз много марљивог труда и рада, у дивној сарадњи 'Хајп продукцијом', као извршног продуцента, свих изузетних аутора и извођача и ПГП РТС- а, као издавача а уз помоћ и подршку МТС- а. Кад се појаве овакви музички материјали, оваква издања, сви се развеселимо и разгалимо, будемо пуни неког елана јер смо и ми били деца али се пробуди та нека лепа енергија и зато што када се ради нешто за децу, увек проради тај неки дечји дух и исконска радост живота у нама“, рекао је директор ПГП РТС Владимир Граић.

„Могу рећи да смо од 150 песама Хора Чаролија за ово издање изабрали најслађих 19 и мени је драго што су неки од овде присутних звезда поп рок музике заправо били и аутори песама на фестивалу Чаролија: Кики Лесендрић и та песма је на овом албуму, затим песма Ане Станић Малени цвет, Тијана Дапчевић такође је компоновала песму (Пинокио у Токију) и многи други... ПГП РТС је био издавач мојих првих издања када сам почела да радим, уз своју соло каријеру и као аутор за децу, пре деценију и по (Леонтина за децу). Сарађујући са најбољим поп рок ауторима, ево са нама је као један од аутора и Владимир Граић – ми истрајавамо у нашој борби за праву дечју песму. То је и моја мисија, као дечјег аутора и мисија фестивала 'Чаролија'. Оно што још желим да поделим са вама је задовољство, што кад год музичаре, колеге – позовем да радимо за децу они се сви одазову и то нас све изузетно радује“, навела је Леонтина Вукомановић, певачица, музички аутор, оснивач Хора Чаролија.

„Дечја музика код нас одувек има добру традицију, а Леонтина на најбољи начин то одржава и унапређује, зато се увек радо одазивам за сваку сарадњу. Верујем да ће и ове наше песме неке нове генерације памтити као лепа сећања на своје детињство. Песма коју изводим има специфичну поруку, верујем да ће се деци допасти. Увек ми је задовољство да учествујем у оваквим пројектима“, истакао је Кики Лесендрић.

„На овом албуму певам две песме – једна говори о првој симпатији и веома ми је драга, дивна је песма. Другу моју песму Малени цвет, за коју сам урадила музику на текст Бранка Миљковића, сам певала мом сину кад је био беба и зато ми је и она драга али и важна, на посебан начин. Верујем да ће се обе песме допасти и другој деци. За сарадњу са 'Чаролијом', увек се радо одазовем, а ‘Чаролијанци’ су били гости и на мом солистичком концерту“, рекла је Ана Станић.

„Захваљујем се на позиву Леонтини, две песме певам на овом албуму. Захваљујем Леонтини пре свега што брине и труди се, са свима нама заједно – да деца и млади у овом добу добију нешто вредно, квалитетно и лепо – од музике, поезије, прилагођене и смислене дечје литературе до ТВ серија и других културних садржаја за децу и младе. Надам се да ћемо и даље сви заједно још много тога лепог и вредног створити за нашу децу“, навео је Сергеј Ћетковић.

Међу извођачима на овом издању је и представница Хора Чаролија – млада Дарија Врачевић, која је Чаролијанка са најдужим стажом. Она је сада тинејџ звезда, представљала је Србију на Песми Евровизије и гради своју музичку еру сходно њеном узрасту, а у Хор Чаролија дошла је са непуне три године...

У име продукције „Хајп“, главна и одговорна уредница Марина Котевски поделила је задовољство због заједничког издања са ПГП РТС-ом и најавила „Чаролијин магични караван“, који ће обићи Србију и укључити малишане широм наше земље у овај пројекат, да искажу своју креативност, науче нешто ново и забаве се...

петак, 26. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару