Читај ми!

Кристина ће са Домингом наступати и у Дубаију

Нема дилеме да је највећа звезда концерта на Ташмајдану био Пласидо Доминго, али засјала је на том концерту и деветогодишња звездица која је била гошћа славног оперског тенора.

Кристина Васић из Параћина, која је имала част да синоћ буде гост на концерту највеће светске оперске звезде, каже да се одушевила и остала без речи кад јој је тата рекао да ће наступити са Домингом.

Пласида Доминга упознала је прошле године у Будимпешти, где је наступала као финалисткиња такмичења за младе виртуозе. Славни певач био је члан жирија, и сам је предложио да му она буде гост у Београду.

„Осећај је био сјајан. Никад се боље нисам провела у животу. Добила сам највећи аплауз. Једва чекам да у Дубаију опет заједно свирамо, да он буде диригент, а ја да будем у оркестру“, прича млада саксофонисткиња и додаје да је Доминго похвалио њено свирање и синоћ.

Ако све буде у реду, у децембру, Кристина Васић и Пласидо Доминго требало би да на музичкој сцени опет заблистају заједно.

Радост је, каже Кристина, обострана и обавештава нас да ће се на заједничком наступу у Дубаију Доминго појавити као диригент малог оркестра чији ће она бити члан.

Пред Кристином је блистава музичка будућност. Ипак, до свог самосталног концерта мораће мало да причека, али планови већ постоје.

„Планирала бих да позовем и Пласида Доминга, чак бих позвала и своје другаре са такмичења Мали виртуози да свирају заједно са мном“, наводи Кристина.

Недавно је свирала и на фестивалу „Нишвил“ на главној позорници, пред неколико хиљада људи, а синоћни наступ није био први у Београду.

Већ је наступала на Ташмајдану прошле године на концерту са Симфонијским оркестром, али тада, због пандемије није било публике.

Није само музика инспирација овој талентованој девојчици. Она воли и спорт, навија за „Црвену звезду“ и често иде на утакмице. Ипак, музика је увек на првом месту па саксофоном, који је, како каже, најлепши инструмент на свету, почиње и завршава свој дан.

На питање шта се догађа када у рукама држи инструмент који јој је отворио врата снова, дала је једноставан и лак одговор: „Ја кад свирам, уживам док свирам“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару