Читај ми!

Бирфест – музика, забава, пиво и ватромет какав код нас није виђен

Највећи фестивал у Србији, београдски „Бир фест 2021“ одржаће се од 18. до 22. августа на Ушћу. На две фестивалске бине попеће се више од 60 бендова, а први дан је резервисан за легендарни састав „Бијело дугме“. Наступ Дејана Петровића биће испраћен ватрометом какав никада није виђен у Србији.

„Бир фест“ је један од најпосећенијих фестивала у Србији и целој југоисточној Евопи. Улаз је бесплатан, а програм сваког дана почиње у 19.30.

Првог дана, 18. августа нешто после 21 час, наступа „Бијело дугме“. Биће то први пут, још од чувеног концерта код Хајдучке чесме, да Београђани могу бесплатно да гледају концерт најпопуларнијег рок састава са простора бивше Југославије.

Маја Цветковић из бенда „И-плеј“ каже да ће време бити лепо, чак и мало хладније, што је сјајно за један фестивал.

„Овај фестивал постоји 19 година, а посети га око пола милиона људи, што значи да је отприлике 100.000 по вечери. Сећам се кад смо прошли пут свирали, кад се попнеш на бину и видиш ту огромну масу људи, наравно, дошли су због пива и забаве, нису сви дошли да слушају тај бенд, али толико је атмосфера добра да је стварно плезир свирати“, објашњава Маја и додаје да је „Бир фест“ круна фестивалског лета.

Коментаришући колико су данашње генерације свесне тога шта је „Бјело дугме“ некада значило, Маја истиче да је велику пажњу изазвала објава да ће та група наступити на овогодишњем издању фестивала.

„Од Хајдучке чесме 1977. године нису свирали бесплатан концерт, можда нека Нова година се провукла. Продукција је обећала да ће све бити прилагођено броју посетилаца што је јако важно када су они у питању јер они стварно доводе много људи“, нагласила је Маја.

Група „И-плеј“ на „Бирфесту“ је наступала 2018. године. И ове године су на листи извођача.

„Наступићемо у петак. То је занимљив дан када наступају и 'Обојени програм', 'Ритам нереда', 'Гоблини' и Дејан Петровић који ће бити испраћен ватрометом за који смо чули да никада није виђен у Србији, у Европи само је виђен у Француској. То је резервисано за поноћ, а ми смо негде око један сат“, навела је Маја.

На „Бирфесту", као и до сада, биће заступљена гитарска музика у разним жанровима на две бине.

Пред публику ће, од 18. до 22. августа изаћи и „Ортодокс Келтс“, „Кербер“, „Ван Гог“, „Пилоти“, „Атомско склониште“, Никола Врањковић.

И „Бир фест“ сигурна зона  

Посебне мере против ширења коронавируса најављују се и за „Бирфест“.

„Циљ свих фестивала је да се одржи здрава атмосфера, да буде сигурна зона. Постоји протокол као и на свим фестивалима до сада, а то је да сте вакцинисани, да сте прележали корону или да имате негативан антигенски тест или пи-си-ар“, прецизирала је Маја Цветковић. 

Британски лист Индипендент сврстао је „Бирфест“ међу 20 светских догађаја које треба посетити.

„Свирати на таквом догађају је част јер, углавном долази пуно туриста, добро, ове године је мало другачије“, истакла је Маја и додала да и бендови из региона радо долазе због специфичне атмосфере. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару