Читај ми!

Милена Минић прва хармоника Србије

Титулу прве хармонике Србије понела је у Сокобањи Милена Минић из Ореовице код Пожаревца. За три фестивалска дана, у шест категорија, надметало се 120 хармоникаша из земље и окружења. На летњој позорници „Врело“ било је највише туриста, којих је у Сокобањи тренутно шеснаест хиљада.

Конкуренција је била велика али је Милена Минић из Ореовице код Пожаревца освојила симпатије и жирија и публике.

Стручни жири оцењивао је финалисте у шест категорија. Награђивали су труд и рад, али и таленат, који се како кажу, несумњиво препозна.

„Инструктор треба да дâ инструкцију, али онда мора да се отвори експресија, једна транзиција из човека према публици која то слуша и да се догоди музика. Најлепши тренутак је кад се музика догоди“, рекао је Никола Рацков, председник жирија 58. фестивала „Прва хармоника Србије“. 

Квалификације за овогодишње такмичење одржане су у четири града, а било је пријављено око 350 извођача. Трећина њих стигла је до финала.

Ове године победник у свакој од шест категорија добија професионалну хармонику на поклон, истакао је Војкан Никодијевић, председник фестивалског одбора.

Сокобања обара сопствене рекорде по броју туриста. Многи свој боравак подешавају и према календару Фестивала хармонике.

„Велики број људи управо профилише, планира свој годишњи одмор у складу са датумима и садржајем тих догађаја. Хармоника је везала за себе читаве породице, то су људи који из године у годину планирају свој годишњи одмор баш друге недеље у августу“, каже Љубинко Миленковић директор Туристичке организације Сокобање. 

Међу познатим хармоникашима народне музике који су побеђивали на Фестивалу у Сокобањи су Бранимир Ђокић, Влада Пановић, Миша Мијатовић, Александар Софронијевић и многи други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару