Читај ми!

Бора Ђорђевић пред концерт на Ташу: Деси ми се да узмем телефон да позовем Мишу

Још четири дана остало је до концерта Рибље чорбе на Ташмајдану, првог у Београду на коме ће ова група свирати без чувеног Мише Алексића. Упркос вишедеценијској музичкој каријери и искуству, Бора Ђорђевић, фронтмен групе, признаје да има трему пред наступ.

Концерт на Ташмајдану у част преминулог басисте Мише Алексића, одржаће се на дан његовог рођења – 16. августа. Музичар Миша Алексић, композитор, продуцент и писац, живот је посветио рокенролу; преминуо је 29. новембра прошле године

Бора Ђорђевић каже да је током 43 године, колико рок састав постоји, на наступима Миша увек стајао са леве стране. Сада му, признаје, страшно недостаје.

О рокенролу у данашње време каже да Рибља чорба има ретку срећу да је прате четири генерације.

Додаје да су без Алексића до сада имали десетак наступа, и сваки пут је део концерта био и минут аплауза у његову част.

„Увек кад се окренем лево, видим Мишину насмејану фацу, сад је без њега сасвим другачије. Имали смо ту срећу да човек који је са нама радио као сценски техничар, Иван Станковић Ивке, узме бас гитару у руке и на њему ће највеће оптерећење бити на овом концерту", рекао је, гостујући у Београдској хроници, Ђорђевић.

О Миши каже да је навикао да са њим стално прича, и да му се деси да узме телефон како би га позвао: „Онда схватим да га нема..." 

На овом посебном догађају, као гости ће наступити и чувена имена домаће рок сцене: Момчило Бајагић Бајага, Звонимир Ђукић Ђуле, Никола Чутурило Чутура и Жика и Драги Јелић (Ју група).

Ђорђевић је, коментаришући деценије стажа у музици рекао да „бити рокер нема везе са годинама": „Бити рокер – то је опредељење, без обзира на године. Ми радимо као да смо малолетни, пуни смо снаге."

Додаје да као пензионер сваштари и да без рада „не би могао да опстане".

„Наши клинци слушају ове што убијају рокенрол. Има једна Мишина песма а мој је текст – Убијају рокенрол. Мој је текст, а рефрен иде: Вештачки се звезде праве, што певају као фол, неке полуголе краве убијају рокенрол", рецитује Бора.

Ипак, каже да му је драго да има младих клинаца, добрих аутора који ће наставити даље са добром музиком.

На предстојећем концерту први пут ће свирати песму Певач, али и песме са новог албума који је у припреми. И песма Две гитаре ће на Ташмајдану имати светску премијеру.

Концерт почињу песмом Убијају рокенрол, након чега следе хитови Ја ратујем сам, Ко те љуби док сам ја на стражи, Луд сто посто

„Тешко је наставити овако, али морамо да наставимо, ништа друго не знамо да радимо, живимо рокенрол. Немамо избора, а неке границе постоје – кад рикнемо, престаћемо да свирамо", каже Ђорђевић.

Приход са концерта „Рибља чорба и пријатељи у част Миша Алексића" намењен је Мишиној породици.

петак, 26. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару