Читај ми!

Велико финале Егзита са Дејвидом Гетом

Десетог јула је кроз фестивалске капије на Петроварадинској тврђави прошло чак 48.000 посетилаца како би сведочили невероватној вечери, а неки од наступа биће великим словима уписани у историју фестивала.

Након што су три хедлајнера МТС Денс арене, отказала свој долазак из здравствених разлога, Нина Kравиц, која се у међувремену опоравила, хитно је долетела из Москве и наступила.

У стилу највећих рок концерата ову икону електронске сцене публика је чак три пута враћала на бис скандирајући њено име. Пар сати раније посетиоци фестивала осетили су једну од најснажнијих енергија створених на Главној бини Егзита.

У фантастичном наступу, у којем је представио и музику са албума сниманог у Србији, Сатори је показао сву раскош свог талента. Светска премијера и најупечатљивији део концерта било је извођење песме Ђелем Ђелем у којем је семплован вокал са једног од последњих снимака велике Есме Реџепове, за који је Сатори добио права од њеног сина. 

Програм на Главној бини десетог јула увече, су обележиле чак четири музичке звезде. Публику је прво очарао харизматични Асаф Авидан, да би је до 5:30 ујутру расплесану држали Робин Шулц, легендарни Пол Ван Дајк и Сатори у чијем наступу уживо, се као гошћа појавила Амира Медуњанин.

Другу главну бину фестивала, МТС Денс арену, до 9:00 држали су на ногама Нина Kравиц, италијанска Медуза, back2back set Adiel и Francois X-a и домаће снаге које су представљали „Reblok" и „Space Motion".

Виза фјужн бину обележили су енергични наступи бендова „E-Play", „Dram", „Deaf Radio" и „Deep Steady", као и треп/хип хоп артиста Елона, разних извођача унутар Apollo Showcase-a и групе „Sunshine".

Ноу слип Нови Сад, заузели су Дејан Милићевић, X-Coast, Roman Flugel и Adiel, док су хит бину фестивала - Gang Beats powered by Noizz, до краја испунили „Buntai".

Финално вече овогодишњег Егзита проћи ће у знаку наступа двојице великана електронске музике и једног дуа који је на најбољем путу да им се придружи.

Дејвид Гета свој ће наступ на Главној бини започети у 02:30, док је част да затвори програм МТС Денс арене, али и комплетног фестивала, припала Соломуну и пријатељима у петочасовном сету који почиње у 5:00.

Пре њега, у 3:00, свој сет започеће нове глобалне звезде електронске сцене, украјински дуо „Артбат".

Мејн стејџ доноси, уз Дејвида Гету, и наступе Рундека и Екипе, групе „Laibach", Sheck Wesa, Jonasa Bluea, Divollya и Markwarda, и победника HEMI конкурса састава „Koala Voice".

Back2back сетови Magdalene и Andrewa Mellera, као и After Affair и Kristijana Molnara, те Bonafide и Coeus заузеће уз Solomuna и prijatelje i Artbat - DJ pult МТС Денс арене.

На Виза флужн бини наступиће Massimo, „Esma's Band Next Generation", Ida Prester & Lollobrigida, Ajs Nigrutin и Timbe, Smoke Mardeljano, „Love Hunters", „Thundermother", као и „Bas i stega", победници конкурса Play@EXIT.

Публика Ноу слип Нови Сад бине, последње ће вече фестивала плесати уз музику „999999999 Live", Juliane Huxtable, Monosaccharidea, RAR-a, Human Riasa и VTSS-a u back2back наступу са SPFDJ.

Званичне процедуре за улазак на фестивал

Егзит је на свом сајту објавио званичне процедуре за улазак посетилаца на овогодишње издање фестивала. Улаз на Тврђаву, до недеље 11. јула биће ограничен на оне који или поседују Дигитални зелени сертификат, што значи да су вакцинисани или прележали ковид-19, или на оне који имају негативан брзи антигенски или ПЦР тест.

Егзит је за купце улазница обезбедио бесплатне брзе тестове на Новосадском сајму све до последњег дана фестивала, док ће они који улазе с позивницама те тестове моћи да ураде у лабораторијима Аквалаба и Југолаба широм Србије, и Медлаба и Биотеста у Новом Саду, са којима је Егзит договорио сарадњу и бенефициране цене само за посетиоце фестивала.

„Сафе ивентс Сербиа" безбедоносни протокол у складу са најновијим научним истраживањима, учиниће летње фестивале у Србији најбезбеднијим окупљањима у земљи, далеко сигурнијим од разних прослава, тржних центара, кафића и других места окупљања на којима не важе оваква правила.

Kомплети распродати, у продаји само једнодневне улазнице

Kомплети улазница за Егзит фестивал су распродати. Ограничен контингент једнодневних улазница за Егзит фестивал 2021. по цени од 3.490 динара за недељу налази се у продаји путем званичне странице фестивала и продајне мреже Гигс Тикс. Одређен број улазница ће се продавати и на фестивалским улазима.

субота, 27. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару