Читај ми!

Уједињени фестивали Србије добили од Кризног штаба сагласност за одржавање овог лета

Услове за организовање фестивали су раније представили кроз безбедносни протокол Safe Events Serbia - према коме се улазак контролише и ограничава на оне који су вакцинисани, имају антитела након прележаног ковида 19, или су негативни на ПЦР или брзом антигенском тесту.

Протокол је заснован на најновијим научним истраживањима спроведеним широм Европе, која су доказала да је, уз наведена ограничења приликом уласка на догађаје, ризик од ширења заразе готово занемарљив, а сами фестивали постају најбезбеднија места окупљања у земљи.

Прво су дозволе добили фестивали који се одржавају у јуну и јулу - Арсенал и Егзит, док ће их августовски фестивали - Lovefest, Beer fest и Нишвил - добити у најскоријем периоду.

Овим чином Србија, попут САД, Белгије, Холандије, Данске и многих других држава, коначно и званично добија фестивалско лето, које је недостајало пре свега младима.

Тек ће се показати какве је све последице на ментално здравље оставила пандемија, али за сада су истраживања показала да је депресија повећана за 700 одсто. Међутим, сагласност за одржавање фестивала у Србији и широм света напокон буди оптимизам и даје визију повратка нормалном животу. Оваквом одлуком уједно може да почне опоравак манифестационе привреде, тешко погођене забраном рада која траје већ 15 месеци, наводи се саопштењу Уједињених фестивала.

Уједињени фестивали Србије су уз подршку националне платформе Владе Србије - „Србија ствара", Министарства здравља и градова Београда и Новог Сада покренули националну кампању за вакцинацију младих.

Циљ је да пре 21. јуна више од 50 одсто пунолетног становништва Србије буде вакцинисано. Да је кампања имала одјека показују резултати анкете коју је Егзит спровео међу купцима улазница - 64,4 одсто њих је вакцинисано, док 8,2 одсто има антитела, тако да је преко 70 одсто посетилаца имунизовано. Остали ће радити ПЦР или брзе антигенске тестове.

Арсенал Фест 11, биће одржан 24, 25. и 26. јуна у Крагујевцу, где ће наступити Yngwie Malmsteen, Dub FX, „Дубиоза колектив“, „Рибља чорба“, „Бајага и инструктори“, „Партибрејкерс“, „Хладно пиво“, и многи други регионални извођачи.

Велика прослава 20. годишњице фестивала Егзит биће одржана од 8. до 11. јула 2021. на Петроварадинској тврђави, а своје наступе већ су потврдили David Guetta, DJ Snake, Sabaton, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Tyga, Solomun, Amelie Lens, Maceo Plex, Denis Sulta, DJ Topic, Robin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul van Dyk, Artbat, Sheck Wes, Laibach, Амира Медуњанин, „Буч Кесиди“ и стотине других.

Јубиларно 15. издање Lovefest-a овог лета биће одржано од 5. до 7. августа у Врњачкој Бањи, а лајн ап предводе Jamie Jones, Loco Dice, Michael Bibi, Anfisa Letyago, Apollonia, Enrico Sangiuliano, Seth Troxler, Palms Trax, као и Timmy Regisford, који ће на фестивалу прославити три деценије каријере.

Нишвил џез фестивал ће бити одржан од 12. до 15. августа на Нишкој тврђави, а на фестивалу ће наступити Горан Бреговић & Nišville big band, The Horny Funk Brothers ft. Hubert Tubbs, Игор Бутман бенд, Stone Raiders, Урош Перић & Mambo Stars, Per "Bass Viking", Mathinsen trio ft. Gary Husmband и Nguyen Le, Канда, Коџа & Небојша, и многи други.

Београдски фестивал пива, Бир фест, биће одржан од 19. до 22. августа, а Belgrade Music Week од 26. до 29. августа, на београдском Ушћу. Више информација о извођачима који ће наступити на овим фестивалима биће објављено у наредним недељама.

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару