Читај ми!

Ближи се финале такмичења „Евро мјуза“

Још се певуше песме са овогодишње Евровизије, неки су се вратили кућама као морални, а неки као прави победници. И док медији и даље коментаришу гардеробу, шминку, наступе - за највеће и најмлађе љубитеље још није све готово.

И ове године Делегација Европске уније у Србији организује наградни конкурс „Евро мјуза“.

„Прошле године није било ни спортских манифестација, ни концерата, ни фестивала музичких, па самим тим није било ни Евровизије. Ми смо хтели на тај начин некако да оживимо ту Евровизију прошлог маја и дошли смо на идеју 'Евромјузе', где смо фактички пребацили такмичење на Инстаграм", рекао је организатор манифестације Горан Ступар. 

Додао је да је реч о такмичењу у коме свако старији од 15 година, може да учествује.

Потребно је да се сними видео у трајању од једног минута са песмом која је била изведена на неком од претходних такмичења на „Евросонгу“.

Видео треба поставити на Инстаграм профил уз таг EUSrbija и додати хаштагове #EuroMjuza2021 и #EuzaTebe.

Колико је победничка песма „Евросонга“ из 2007. године Марије Шерифовић популарна, показује чињеница да је прошле године на конкурсу са Молитвом учествовало шест кандидата, а и на овогодишњи конкурс Молитве су такође већ „пристигле".

„Идеја је да десет нумера са највише гласова, уђу у финале 12. јуна и то ћемо уживо преносити на нашем Фејсбук каналу ЕУ у Србији", рекао је Ступар.

Награде су ваучери за куповину музичке опреме. Прва је у вредности од 1.000 евра, друга од 500 евра и трећа од 250 евра.

За победника гласају стручни жири и публика по евровизијском систему (50 одсто према 50 одсто гласова).

Прошлогодишњи победник „Евро мјузе“ је Страхиња Милићевић из Краљева. Он је прошле године, када се пријавио за такмичење, имао 17 година. Певао је победничку евровизијску песму Кончите Вурст Rise Like a Phoenix.

„То је песма коју иначе волим да слушам, јесте тешка нумера. Ту сам могао да покажем своје вокалне способности што је и била идеја, и нисам имао дилему за одабир песме. Од награде сам купио музичку опрему“, наводи Страхиња.

Гласање за кандидате у такмичењу траје до поноћи, 8. јуна. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару