Читај ми!

У сусрет прослави 20 година Егзита премијере наступа Емели Санде, Скрилекса и Френч Монтане

Пре тачно годину дана, емитовањем до тад необјављеног, легендарног наступа групе „Фејтлес“ на главној бини фестивала 19. марта 2020. године, лансиран је специјалан „Егзитов“ онлајн програм „Егзит ТВ“, чији циљ је био да уз снимке бројних наступа са Тврђаве, олакша свима, а посебно младима, останак код куће током ванредног стања.

Ретко ко би тада рекао да ће годину дана касније и даље постојати потреба за подршком менталном здрављу младих, које је озбиљно нарушено услед више од годину дана одсуства дружења шро укључује и одласке на концерте и фестивале, који многима представљају саставни део идентитета.

У том циљу, а у сусрет великој прослави 20 година фестивала која ће се одржати на Петроварадинској тврђави од 8. до 11. јула, „Егзит“ лансира нову серију премијерних емитовања фестивалских наступа који су обележили историју једног од водећих светских фестивала.

Први наступ у новој сезони, 27. марта, припашће светској соул диви невероватних вокалних способности Емели Санде, чије отварање „Егзита“ 2015. године је многима остало у сећању као један од најемотивнијих наступа у фестивалској историји.

Већ следеће суботе стиже наступ британског драм'н'бејс састава „Бед компани УК“ из 2017. године са главне фестивалске бине, док ће 10. априла уследити путовање у мтс Денс арену у 2018. годину, кроз емитовање специјалног back 2 back сета најпознатијег брачног пара у електронској музици Адама Бејера и Иде Енгберг.

Наступ Скрилекса из 2014. године, планиран за 17. април, подсетиће све гледаоце зашто овај младић носи назив једне од највећих светских звезда.

И даље светским музичким круговима кружи чувена прича о томе како је овај извођач, одушевљен „Егзитовом“ атмосфером отказао чартер авион, и са целим тимом одлучио да остане још неколико дана на фестивалу, пролазећи различите бине, и чак наступајући ненадано на њима.

Коначно, 24. април резервисан је за емитовање наступа хип-хоп звезде Френч Монтане. Емитовање свих наступа одржаће се у сталном недељном термину, суботом од 20.21.

Након прве године емитовања бројчаник „Егзит ТВ-а“, који се може пратити на Јутјуб каналу и Фејсбук страници „Егзита“, показује више десетина милиона прегледа програма, који је у стотинак дана емитовања, и кроз 130 стримова донео око 150 сати сјајног програма.

Лајф стрим (Life Stream), InfinitX, Новогодишњи специјал, Concious revolution, EXIT HomeStream и „Си стар стрим фестивал“ (Sea Star Stream festival) само су део ексклузивног садржаја реализованог како током година на „Егзитовим“ фестивалима, тако и у последњих 12 месеци.

Велика прослава 20. годишњице фестивала „Егзит“ одржаће се од 8. до 11. јула 2021. на Петроварадинској тврђави, а своје наступе већ су потвдила нека од највећих светских и регионалних имена, као што су Давид Гета, Ди-џеј Снејк, Тајга, Ерик Приц b2b Four Tet, Паул Калкбренер, Нина Кравиц, Борис Брејха, Шек Вес, Соломун, Пол ван Дајк, „Сепултура“, „Метрономи“, Дакс Џеј, Кобосил, Денис Султа, Хани Дижон, „Лајбах“, Џулијана Хакстабл, Франсоа Екс, "999999999" live, Onyvaa, дуо „Моносакарид“, ВТСС, СПФДЈ, Марко Настић, „Афтер афер“, Кристијан Молнар, Bokee, Coeus, „Гоблини“, Илија Ђоковић, Lag, Insolate, Layzie, Масимо, Reblok, Руни, Спејс Моушн и "Thundermother".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару