Читај ми!

На концерту 6. марта – клавир, публика и Жељко Васић

Одбијајући да се за време пандемије окрене наступима на интернету, Жељко Васић за 6. март заказао је сусрет са публиком уживо у Комбанк дворани. „Клавир, ви и ја“, поручује познати кантаутор и позива све да се подсете да је музика и даље лепа и да оплемењује.

„Моју кулу од карата су рушили безброј пута али сам научио да кад се то деси удахнем дубоко, патим неко време и онда кренем да градим поново све са још више ентузијазма, воље, жеље, снаге“, рекао је Жељко Васић по објављивању нове песме Не губи веру у људе.

„Песму сам посветио својој супрузи. Она је увек мој глас разума кад год ми се деси да ми неко сруши кулу од карата. Увек је ту да не губим веру и да ће све бити у реду, што и јесте порука ове песме. Мислим да нам недостаје оптимизма и наде“, објашњава познати кантаутор.

Према његовој оцени, људи су постали нестрпљиви, чекају да се разреши што пре ситуација и да се вратимо у нормалу.

Спот за нумеру Не губи веру у људе са намером је пун симболике.

„Мислим да је важно да не заборавимо никада ситуацију у којој смо били прошле године. Ми имамо краткорочно памћење, што није добро. Скоро су ме питали да ли смо нешто научили. Нажалост, нисмо ништа научили и још увек не разумемо шта суштински значи бити солидаран, имати емпатију, бригу према другима. Вирус нам то показује на терену сваког дана. Не лишавамо се личног комфора, што је скандалозно, нељудски“, оштар је Жељко.

Утисак из пандемије који је за познатог певача најјачи је то што људи нису у стању да поднесу ни минималну жртву.

„Али не губим веру да ће се вратити на колосек. Човек има право да погреши, грешимо сви али се враћамо на прави колосек на крају“, истакао је Васић.

Онлајн само куповина карата, концерт уживо 

Скоро пуну годину, музичари су спречени да наступају пред публиком. Мало концерата је одржано и то пред далеко мањим бројем посетилаца од капацитета сала и простора. Неки су се окренули наступима на интернету.

„Ја одбијам да прихватим онлајн садржај као замену за живи концерт. Сачекаћу колико год буде бико потребно. Онлајн људи код мене могу само да купе карте за концерт који сам заказао 6. марта који ће бити одржан у Комбанк дворани уз све епидемиолошке мере, лимитиран на 500 људи, Комбанк дворана прима три пута више“, најавио је познати уметник нагласивши да ће маске бити обавезне.

Концерт ће, како каже, бити интиман, без гласне музике – клавир, публика и Жељко Васић.

Порука концерта, истиче гост Београдске хронике, биће да се сви подсете да је музика и даље лепа и да оплемењује.

„Потрудићу се да концерт буде прелеп колико год ми било тешко да гледам полупразну дворану“, обећава Жељко.

За пандемију коронавируса популарни певач каже да га је погодила јако јер је у окружењу имао доста оболелих због чега није био инспирисан да ствара песме већ се трудио да проводи што више времена са породицом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару