Читај ми!

Млади гитариста Вук Вукајловић победник такмичења „Виртуоз В4+“

Велики талент шоу програма – „Виртуози В4+“ – који већ шест година постоји у Мађарској и који промовише младе таленте класичне музике, ове године је отворио врата и музичкој омладини из Србије. Уз слоган „Свирамо заједничким језиком“, деца, млади уметници из Пољске, Чешке, Словачке, Мађарске и Србије, представили су своје земље, а победник је наш млади гитариста, Вук Вукајловић.

После јавног позива на који се пријавило преко шездесет младих талената Србије, у Радио телевизији Србије организована је аудиција за тридест најуспешнијих. За одлазак на такмичење у Будимпешту на крају су изабрани: Кристина Васић осмогодишња саксофонисткиња, Лана Зорјан једанаестогодишња виолинисткиња, Петра Спасојевић петнаестогодишња пијанисткиња и Вук Вукајловић петнаестогодишњи гитариста, који је на крају и био победник такмичења „Виртуоз В4+“.

Гостујући у Јутарњем програму Вук, иначе ученик Музичке школе „Коста Манојловић" у Земуну, признаје да је веровао у себе, али да није био баш толико сигуран да ће проћи даље у конкуренцији тако квалитетних музичара.

„Стварно сам био запрепашћен да сам баш ја одабран да одем у Мађарску, јер то није обично такмичење, већ свирање пред светским жиријем, коментари после извођења, студио, камере. Прилика да свирам пред Немањом Радуловићем или пред Пласидом Домингом је за мене нешто веће од саме победе“, признаје Вук.

Ипак, додаје да је од свих чланова жирија пред којима је наступао, на њега највећи утисак оставио Немања Радуловић, посебно што је после његовог наступа у полуфиналу дошао иза сцене и посебно похвалио његово свирање.

Вуков професор гитаре, Лазар Остојић, није имао прилику да буде са њим у Будимпешти, али му је био стална подршка. Истиче да нису имали никакву посебну тактику за такмичење.

„Једноставно, Вук обожава да се бави том уметношћу и том гитаром и то је круцијална ствар. Све ово друго се касније лепи као нова мотивација и инспирација за њега, те онда нема много проблема да се разбијају неке стресне ситуације у глави“, напомиње Остојић.

Признаје да донекле јесте био изненађен Вуковом победом, али да је знао: „Да сваки пут када излази на бину, он излази са своје две ноге, две руке и главом која је усмерена ка једном циљу“, истиче Лазар Остојић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару