Читај ми!

Победник Mobil Music Festa #2 je – "Sanitarium"

Завршен је други по реду (организатори се надају први и једини онлине) фестивал "Mobil Music Fest". Публика и жири су одлучили да је победник "Sanitarium".

После неколико месеци, сјајних спотова снимљених мобилним телефоном у једном кадру које су слали бендови из свих крајева Србије, првог круга такмичења из кога се издвојило пет финалиста и, коначно, финалне свирке која је одржана у култном клубу „Фест“ у Земуну, публика и жири одлучили су – победник је – "Sanitarium".

Жири су чинили директор ПГП РТС Владимир Граић, рок новинар Јадранка Јанковић, професор музике Марија М. Kаран, уредница Радио „Новости“ Наталија Милосављевић, сниматељ и фотограф Немања Јованов, певачица бенда "The Bite i muzilki PR", и Лука Радовановић, фронтмен прошлогодишњих победника, групе "Loud".

Група „Рок апотека“ из Новог Сада је оставила одличан утисак, памтљиви рефрени и увежбани наступ показали су да су се заслужено нашли у финалу, а њихова Линда ће без дилеме бити радијски хит. 17 гласова било је довољно за пето место.

Талентовани клинци и клинцезе из Бечеја, „Бубамара бенд“, освојили су срца публике, од којих су добили свих пет поена, али и жирија, који верује да се у њима крију будуће звезде наше рок сцене. У коначном збиру сакупили су 19 гласова и заузели четврто место.

Ипак, победничка копља ломила су се између три бенда

Чак 27 гласова зарадила је и феноменална тројка из Ваљева – "Underforce". То што ова три дечака умеју на сцени просто је нестварно. Њихов наступ је био, према општој оцени, један од најбољих у читавој концертној години, а уз чињеницу да, веровали или не, још иду у основну школу, нема никакве дилеме – они су будућност српског рокенрола.

„Индустријски комбинат“ је, признали су нам, имао прву заједничку свирку уживо управо на финалу "Mobil Music Festa", а звучало је као да 100 година свирају заједно. Одлична енергија, изванредна певачица и све што су на сцени урадили било је – брзо и лудо. Баш какав рокенрол треба да буде. То су преознали и публика и жири, па је екипа из Бачког Петровца стигла до 28 гласова.

Ипак, победник је само један. Са само два гласа више од првог пратиоца победа је припала бенду "Sanitarium". Сјајна екипа из Младеновца и Београда је савршеним музичким и сценским наступом просто одувала све и на делу показала због чега их сматрају једним од најбољих младих концертних бендова у Србији.

Kоличина енергије коју су „просули“ у клубу „Фест“, комбинована са врхунским извођачким умећем, пренела се и на снимак и, коначно, довела их до титуле победника. Потпуно заслужено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару