Препустите се севдаху и уживајте вечерас у онлајн концерту Амире Медуњанин

Певачица севдалинки и традиционала светског гласа Амира Медуњанин наступа први пут на „Арсенал фесту“, који се услед пандемије ковида-19 и ванредне ситуације у Крагујевцу одржава ових дана онлајн без присуства публике, а њено извођење можете пратити вечерас.

На јубиларном „Арсеналу 10“ у Амирином концерту можете уживати на званичној Фејсбук страници фестивала од 21 час.

Вечерас ће наступити у посебном издању, у пратњи врсног хармоникаша Мустафе Шантића, са којим је сарађивала раније гостујући његовом „Мостар севдах рејуниону“, а недавно су поново радили заједно на њеном актуелном албуму For Him And Her, на коме је снимила песме које су изводили Тома Здравковић и Силвана Арменулић.

Амира истиче да „апсолутно није постојала дилема“ да ли да наступи на „Арсеналу“ без публике, јер је имала велику жељу да својим доласком у Крагујевац подржи фестивал.

„Свирање онлајн и испред људи су тотално два различита свијета. Немате интеракцију са људима која је неопходна за сваког извођача, зарад размјене енергије. Прилагођавамо се временима каква јесу, трудимо се дати максимум. Замишљам да испред себе имам море људи. Кад сте на бини ионако не видите 90 одсто дворане јер су рефлектори уперени у очи. Једино фали енергија коју знате осјетити на концерту. Али сигурна сам да ће људи који нас буду пратили бити са нама и да ћемо то осјетити на неки начин“, каже Амира.

Оценивши да је глобална панедмија ковида-19 „упозорење човјечанству због свега што радимо планети“, Амира признаје да су јој последњи неколико месеци много недостајали концерти.

„Музика је нешто најљепше што постоји на свијету, поред живота и љубави. Сад се показало да без музике људи вену. Ја сам била као биљка пет мјесеци без наступа“, каже Амира.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару