Доминација Лејди Гаге на додели МТВ награда

На додели награда МТВ-ја (MTV Video Music Awards) доминирала је Лејди Гага. Освојила је чак пет награда на догађају који се одржао уживо, упркос пандемији коронавируса.

Америчка поп-звезда имала је девет номинација, а током вечери је на публику оставила снажан утисак јер је носила разноврсне заштитне маске. 

Лејди Гага је освојила награду за уметника године, песму године, најбољи видео-снимак и најбољу сарадњу за песму „Рејн он ми“, коју је отпевала у дуету с колегицом Аријаном Гранде.

Лејди Гага је добитница и награде Трикон, која је својеврсно признање уметнику који је остварио најбоље резултате у три или више дисциплина.

„Упркос томе што смо тренутно раздвојени, а култура као да на неки начин није у животу, ја сам ипак уверена да стиже ренесанса. Говорите шта мислите, али чувајте се. Можда звучим као покварена плоча, али саветујем вам да носите маску – то је знак пажње и поштовања", рекла је Лејди Гага у говору током доделе награда.

Додела награда МТВ-ја први је јавни догађај који је емитован као емисија, од када је пандемија коронавируса успорила, па и зауставила ТВ продукцију у Америци. 

Иначе, додела награда се одвијала на различитим локацијама у Лос Анђелесу с мало или нимало публике.

Осим тога, било је и укључења у емисију путем видео-линка, а организатори су се потрудили да музичари на сцени наступе уз сценографију која доликује оваквом догађају.

Међу учесницима је владала посебна врста ентузијазма, имајући у виду бројна ограничења која се током пандемије односе на шоу-бизнис.

Церемонију је водила глумица Kики Палмер, која се јавила из Њујорка, из посебног студија у близини Емпајер стејт билдинга.

Међу осталим извођачима, награђен је Викенд (The Weekend) за најбољи спот за песму Blinding Lights, затим Тејлор Свифт за учешће у филму The Man

Осим њих, награду је однео и Малума, колумбијски извођач и текстописац, за песму Que Pena, која је проглашена најбољом латиноамеричком композицијом.

За најбољу хип-хоп песму награда је додељена Megan Thee Stallion, за Savage Remix, а за најбољег дебитанта на музичкој сцени проглашена је Doja Cat.

У оквиру догађаја, емитован је и посебан филм у знак сећања на глумца Чедвика Боузмана, који је преминуо у петак у 43. години после четворогодишње борбе с канцером.

„Боузман је био прави херој не само на екрану већ у свакој другој ситуацији и у свему што је радио у животу“, рекла је Кики Палмер.

уторак, 30. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару