Биг бенд РТС-а затвара „Ноћ музике“ џез концертом у коме ће се наћи за сваког по нешто

Пета „Ноћ музике“ под симболичним слоганом „Симфонија живота“, одржаће се од 28. до 30. августа од 20.30 часова на стадиону Ташмајдан. Последње вечери манифестацију ће затворити Биг бенд РТС-а под вођством Драгослава Фредија Станисављевића.

У оквиру програма овогодишње „Ноћи музике“, у петак, 28. августа, наступиће ансамбли Симфонијског оркестра РТС, Дупли октет Хора РТС и млади солисти предвођени маестром Бојаном Суђићем.

У суботу, 29. августа, на Ташу ће наступити Гудачи „Светог Ђорђа" под диригентском палицом Данијела Гајса, „Метаморфосис" са солистом на виоли Сашом Мирковићем, као и Београдски камерни оркестар са диригентом Радетом Пејчићем.

Манифестацију ће 30. августа затворити Биг бенд РТС-а чији чланови су већ четири дана на окупу у пуном саставу. Последњих недеља су радили одвојено, по секцијама, али због предстојећег фестивала и наступа 30. августа на Ташмајдану ради се у правој Биг бенд формацији, наводи Драгослав Фреди Станисављевић, одговрни музички уредник Музичке продукције РТС-а.

Тродневни фестивал „Ноћ музике“ под покровитељством Града Београда, ове године реализује удружење грађана „Нова идеја“ у партнерству и уз подршку ЦЕБЕФ-а, а под покровитељством Министарства правде. Прве две вечери су посвећене класичној музици, треће вече је резервисано за џез.

„Репертоар ће бити омаж раду Биг бенда последњих година. Изабрали смо одређене стилске нумере које су обележиле нашу сарадњу са иностраним гостима и оно што смо радили последњих пар година, па смо од тога направили један програм у коме има за свакога по нешто“, наглашава Станисављевић.

На почетку епидемије одложен је концерт „Џамбо Биг бенда“, који је требало да окупи три најзначајнија џез оркестра у региону – Биг бенд РТС, Џез оркестар Хрватске радио-телевизије и Биг бенд Радио-телевизије Словеније. Како наводи Одговорни уредник музичке продукције РТС-а, то су једина три радијска Биг бенда у овом делу Европе и то је требало да буде прво званично окупљање после пробног које је одржано у Новом Саду пре неколико година.

„Надамо се и желимо да се то деси једног дана, али када ће то да се деси тешко је рећи. Тако да иако желимо, у овом тренутку не размишљамо о томе“, каже Драгослав Фреди Станисављевић на крају гостовања у Јутарњем програму.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару