Сребрно дугме „Јутјуба“ за канал „Најлепше народне песме“

„Гугл“ је канал „Најлепше народне песме“ на „Јутјубу“ наградио „Сребрним дугметом“ за 100.000 пратилаца. Настао је 2017. године, као канал РТС-овог Забавног програма који прати серијал „60 најлепших народних песама“. После три године постао је праћен, вишемилионски гледан, а народна музика коју промовише и те како слушана.

Зашто су баш Најлепше народне песме први награђени РТС-ов Јутјуб канал и како је народна музика на велика врата поново ушетала у наше домове и на мале екране испричали су Душан Шуклетовић, музички уредник РТС-а и Саша Здравковић, шеф одељења дигиталних пласмана РТС-а. 

Шта значи када вас Јутјуб награди „Сребрним дугметом"?

Јутјуб, односно 'Гугл' нас је позиционирао на неки виши ниво. Када смо прешли 100.000 пратилаца они су нас наградили ‘Сребрним плеј дугметом'“, истакао је Саша Здравковић, шеф одељења дигиталних пласмана РТС-а.

У сусрет серијалу 60 најлепших песама када смо почели да качимо само спотове песама које су биле у избору за 60 најлепших, онда је тај канал и настао. Ту можемо чути и неке друге нумере у оквиру нашег програма. 

Укус публике се мењао од настанка канала

„Народна музика је ушла у наше домове. Свако је направио неку своју плеј листу коју слуша. Статистички подаци показују да се слушаност повећава сваког дана и сада смо на 140 милиона прегледа и 103.000 пратилаца. На Јутјуб каналу имамо око 1.500 снимака“, рекао је Саша Здравковић.

Неки од тих снимака постали су антологијски. На концерту на Ташмајдану, пре две године Тозовцу је уручена награда Златни микрофон. Шабан Шаулић је неке од последњих нумера отпевао у емисији 60 народних песама.

„Када укуцате неку од песама са нашег канала на нашем претраживачу, песму коју волите, одмах вас Јутјуб води у неке наредне предлоге песама које су сличне. Направили смо доста песама различитог жанра“, истакао је музички уредник Душан Шуклетовић.

Према његовим речима, снимљено је око 600 песама које су на каналу и све су вредне да се нађу у 60 најлепших песама. У плану је снимање још 400 песама.

„Наш канал је водич и потсетник за слушање народне музике“, закључио је Душан Шуклетовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару