Марко Луис: Незадовољство рађа најлепше песме

Почетком године Марко Луис представио је публици нове синглове који најављују четврти студијски албум под називом „Слобода“. Заказани београдски концерт у марту месецу, заменио је онлајн концертом, јер, како каже, не одустаје од трагања за форматима кроз које ће одржати контакт са публиком. Албум стиже на јесен, а можда ће бити и концерата са публиком, наравно, ако коронавирус буде дозволио.

Крајем прошле године изашла је песма Нинана, потом и дует Крај са Леном Ковачевић. Синглови су најављивали нови албум Марка Луиса, али и београдски концерт у марту. 

Постало је јасно 10. марта да се концерт не може одржати, али се убрзо јавила идеја о онлајн наступу.

„Спонтано сам заказао концерт онлајн, било је то невероватно искуство. Никад тако нешто нисам доживео. Сам си у соби, а певаш пред хиљадама људи“, рекао је Марко Луис, гостујући у Београдској хроници.

Према његовим речима, размена енергије са публиком је главни разлог због којег се бави музиком.

„Да изазовеш неку реакцију, емоцију, смех, тугу. Кад видиш да се рефлектуј енергијас, то је права дрога, то је разлог што се човек бави тиме“, објаснио је Марко Луис.

Негативне фазе дају најбољу уметност 

Током карантина, познатом кантаутору није фалило инспирације. У једном даху написао је композицију Заједно.

„Морам да додам да сам песму Заједно написао заједно са Мајом Радивојевић. У таквим ситуацијама, неким негативним фазама, рата, лоших периода за земљу, тада су створене најлепше песме, најискреније, бунтовнички дух дође до изражаја“, истакао је цењени уметник.

Према његовим речима, док се људи боре да опстану дају више уметности. Таква је ситуација са кубанском музиком, као и са џезом и другим жанровима у којима је црначког културног наслеђа.

Албум Слобода стиже на јесен, а можда ће бити и концерата са публиком, наравно, ако коронавирус буде дозволио. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару