Биља Крстић и „Бистрик оркестар“ поново на окупу, снимљено десет спотова

Након паузе, поново су се састали Биља Крстић и њен „Бистрик“, настављајући тамо где су стали пре осам месеци.

„Недавно смо завршили снимање спотова у Смедервској тврђави, а у току су припреме за гостовање на новој манифестацији 'Sirogojno World Music Festivalu', која ће бити одржана од 14. до 16. августа у Старом селу Сирогојно, на летној позорници“. открива Биља Крстић.

Песме са претходних албума „Бистрика“, у којима је публика до сада могла да ужива искључиво при концертним извођењима „Бистрик оркестра“, ускоро ће бити екранизоване – чак десет песама добиће своју „слику и причу“, овековечену у амбијенту древне тврђаве коју је у првој половини 15. века подигао деспот Ђурађ Бранковић.

„Догодило се да је баш сада, у ствари, право време да се уочи значајног јубилеја 'Бистрика' – 20 година, поред новог албума који је у припреми, објаве и нови спотови наших познатих и код публике итекако прихваћених старих песама. Најпре смо одабрали песме и најатрактивнијие делове тврђаве. Снимало се и на лепом Дунаву, на броду уз зидине тврђаве. Окупљена је проверена екипа, редитеља, сниматеља са којом је 'Бистрик' већ имао успешну сарадњу: Ненад Неxy Јаковљевић, Александар Шекуларац , Невена Ристивојевић...

Смедеревска тврђава је једна од највећих средњовековних равничарских тврђава у Европи и последње велико дело српске архитектуре из овог периода. И данас је препознатљива по својој древној отмености а са атрактивних 25 високих кула, идеална је за снимање спотова. То смо и спровели, у договору са Ненадом Раичевићем, директором 'Хај-Фај мјузика' и уз велику подршку директора Смедеревске тврђаве, Горана Јовшића, који нам је је обезбедио беспрекорне услове за снимање.

Све је изгледало чаробно. Једини проблем правила је несносна врућина, сунце је буквално пржило. Док смо снимали, смењивали су се сунце и ветар, киша нам је дошла у једном тренутку, а на крају снимања, пред сумрак, стигли су нам и комарци...

Снимали смо скоро12 сати али се не жалимо, уживали смо сви у читавом процесу. Чак десет песама 'Бистрика' ће сада имати и своју екранизацију.

Много се радујем што ће те песме добити своје прве видео спотове, што ће бити сачуване и доступне публици и на овај начин. Уверена сам и да ови наши музички видео спотови итекако могу имати и улогу у промотивном представљању Србије у свету, пошто на најлепши начин промовишу и представљају наше најзначајаније културно наслеђе, а истовремено и традиционалну музичку матрицу Србије“, верује Биља Крстић.

После само пар дана одмора, „Бистрик“ се упутио на Златибор, тачније на манифестацију "Sirogojno online World Music Festival". Тамо ће овог викенда одржати концерт и радионицу, овог пута без публике.

„Биће то 'нулто издање' манифестације, због познате тренутне ситуације са короном, многи догађаји су отказани, а ми смо прилагодили програм и предузели све мере које подразумева ово време. Надам се да ћемо се већ следеће године дружити као некада са публиком и уживати уз разноврстан и специфичан програм, у најлепшем амбијенту у природи – на новој летњој сцени у Сирогојну Старо село“, наглашава позната уметница.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару