Коме је теже, тамбурашима или публици

Још од времена карантина, није лако ни музичарима који раде у угоститељским објектима. Прво су били затворени код куће, односно одвојени од своје публике, а потом су кафане отворене, али раде скраћено. Због безбедности гостију и извођача, наступи уживо у затвореном простору су углавном отказани.

Коронавирус нам заиста мења животе. Доказ за то је да је за снимање прилога, екипа РТС-а морала да позове тамбураше да дођу у кафану, што је крајње необично. 

Како живе музичари за време пандемије, откривају чланови једне од најпопуларнијих тамбурашких банди у Суботици – ансамбла „Равница“.

„Нажалост, као и код свих оркестара, готово све заказане свирке су и отказане и то нам причињава велики проблем како у организационом делу, тако и у 'душевном' делу јер не можемо наступати нигде“, каже Никола Јарамазовић из „Равнице“.

Публици је тешко без тамбураша и тамбурашке музике, али и музичарима без публике.

„Сигуран сам да ће ово проћи и да ћемо се врло брзо поново сретати на разним весељима и прославама“, додао је Јерамазовић.

Његов колега из ансамбла Бранко Иванковић Радаковић истиче да се кафански живот свео на болан минимум: „Остало нам је само да вежбамо и да се надамо бољим данима“. 

Коментаришући цене наручених песама у корона кризи, Мирослав Кујунџић наводи да су у групи дошли до одговорног решења: „Морамо бити одговорни према песми, задржали смо исту цену, али смањили смо број строфа у песмама“.   

Захваљујући пандемији укућани се упознају поново 

„Оно што сам сазнао у доба короне је да су жена и деца, што би рекли, фини неки људи. Што се тиче новаца, њих нема па сад живимо од љубави“, прича уз осмех (под маском, наравно) Милан Вучетин.

Члан ансамбла Никола Зорић истиче да је открио да у кући има подрум за чије сређивање је, напокон, имао довољно слободног времена.

„Како сам чуо, најављује се и неки таван. Морам прво да нађем неке мердевине па ћу видети шта се тамо дешава“, открива Зорић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару