Желео је да игра тенис, али је рекет заменио гитаром

Са гитаром се дружи од седме године, а први концерт одржао је са десет година. Сачувао је акорд равнице, а краси га епитет „Џентлмен са гитаром". Са 16 година био је најмлађи стипендиста Универзитета у Лас Вегасу. Наступао је за чланове српске и шпанске краљевске породице, за чувене холивудске звезде попут Барбаре Стрејсенд, Шона Пена, Кевина Костнера и Мела Гибсона.

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, гитариста и композитор Немања Богуновић истакао је да су због коронавируса неки од концерата отказани.

„Носимо се са новонасталом ситуацијом, требало је да гостујемо у Сплиту, на „Сплитском лету", то је отказано због компликација преласка границе. Требало је да буде концерт на „Охридском лету" и то је отказано. Прилагођавамо се новонасталој ситуацији", истакао је гитариста Немања Богуновић.

Немања је имао част да свој албум „Богуновић свира Богуновића", представи у Карнеги Холу почетком марта месеца.

„Да то је мој пети албум, први ауторски, мени најдражи, који ме представља у потпуности. То сам ја, нека моја лична карта. Људи добро реагују на албум, публика је задовољна, а самим тим и ја", рекао је Немања Богуновић.

Такође додаје да га је на концерту у Карнеги Холу пратио квинтет из Њујорка са Менхетн школом музике, а поносан је на чињеницу како је публика реаговала.

„Пишем музику у којој се чује и аргентински танго, валцер, музика Јужне Америке, медитерана, па је било у реду да се чује и једно српско коло. То је задатак који сам себи задао. Моја музика може се доживети као романтична, филмска..." напоменуо је Богуновић. 

Истиче да му је узор током живота био Енио Мориконе.

У свом дому на Гардошу Немања Богуновић отворио је галерију жичаних инструмената. Колекција има преко 20 инструмената.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару