Сезону у "Барутани" отвара Марко Настић

Барутана, један од најпопуларнијих летњих клубова, који је преко две деценије окупљалиште љубитеља електронског и алтернативног звука, поново отвара своја врата овог викенда.

Седма сезона култне "Барутане" отвара се у петак 5. јуна наступима локалних ди-џеј хероја, када ће публику на музичко путовање повести гуру домаће техно сцене, Марко Настић, који је током више од двадесет година успешне интернационалне каријере објавио на стотине издања и имао на хиљаде наступа широм света.  

На сцени ће бити и Ендрју Мелер, продуцент који осваја светске топ листе, као и бине великих фестивала попут UNTOLD-a, и Амстердам денс ивента, који је захваљујући ремиксу песме Борн слипи, једног од најутицајнијих електронских бендова данашњице "Андерворлд", оставио траг на глобалној електронској сцени; Владимир Драгаш који је у ди-џејигу од '95. године, и Kид Kими који пропагира посебан музички спектар.

Викенд отварања наставља се и следеће вечери, па ће у суботу 6. јуна за музику и добру забаву бити задужени: Марко Милосављевић, миљеник домаће клупске публике и страствени колекционар плоча, Илија Ђоковић, један од локалних музичких талената који гради веома успешну интернационалну каријеру, момак којег називају драгуљем српске електронске музике, члан је угледне етикете Афтерлајф.

Од друге половине деведесетих година, у "Барутани" су се одржали бројни музички и културни догађаји. Најлепша летња позорница, на Kалемегдану, била је домаћин незаборавним београдским журкама и концертима.

После скоро деценијске паузе, своја врата поново је отворила 2014. године и у протеклих шест сезона, низ догађаја остали су урезани у сећање многобројним посетиоцима.

У последњих неколико година, на бини "Барутане" видели смо многе водеће звезде електронске сцене, међу којима су и Black Coffee, Hernan Cattaneo, CamelPhat, Mark Knight, Booka Shade, Nick Warren, John Digweed, Tiga, Silicon Soul, Dubfire, Darren Emerson, Gilles Peterson, Miss Kittin, Kollektiv Turmstrasse, Monika Kruse, Denis Sulta и многе друге, а уживали смо и у сјајним концертима страних и домачих бендова и извођача као што су: "Ministry", "Soulfly", "Triggerfinger", "Gus Gus", Лајко Фелиks, Дарко Рундек, САРС, "Атеист Реп", "Ничим изазван", "Мортал Kомбат", "Деца Лоших Музичара", Мишко Плави, Горибор, Марчело, "Исказ", ТХЦФ.

Улазнице за викенд отварање клуба "Барутана" доступне су путем cooltix платформе, по цени од 800 динара, док је цена појединачне улазнице 500 динара.

среда, 31. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару