Цукеро сâм испред Колосеума певао животу и Земљи

Поводом 50-годишњице Дана планете Земље, Цукеро је у ноћи између 21. и 22. априла, извео на пустој Пјаца Колосео испред Колосеума до сада необјављењу нумеру инспирисану песмом "Let Your Love Be Known" Боноа Вокса.

Певај животу је још једна потврда уметничке нити која повезује Цукера и Боноа већ много година. У једном комплексном периоду попут овога у коме се тренутно налазимо, ова песма је позитивна порука наде и утехе за све. То је химна животу. Песма на чијем се крају уједињују гласови оба уметника како би послали поруку јединства читавом свету.

„Ова песма је настала на почетку епидемије. Кад сам се чуо са Боном, били смо обојица заиста потресени овим што се дешава, драматичним моментима који је доживљавао Север Италије. Оно што нас је највише погодило била је реакција људи који су изашли на балконе и певали“, прича Цукеро и открива да су се одмах договорили да би требало да ураде нешто што ће потврдити да је песма велики знак отпора и издржљивости.

„У овој нашој тренутној животној драми путем музике можемо бити ближи једни другима, можемо да реагујемо и удружимо снаге са свих страна света. Музика је у стању да пређе преко зидова и да скрати дистанцу“, истакао је италијански уметник.

Цукерово извођење део је мултимедијалног маратона #OnePeopleOnePlanet. 

Перлуиђи Саси, председник организације "Earth Day" за Италију рекао да је Италија позвана да ове године отвори светску прославу посветом папи који се много залаже за ширење свести о климатским променама.

„Након универзалног праштања који је папа понудио свету на празном Тргу Светог Петра, помислили смо да би песма једног одличног уметника попут Цукера, испред осветљеног Колосеума плавом бојом у вечном граду чије су улице потпуно празне био најбољи начин да се захвалимо папи и да и ми поновимо његову поруку наде“, навео је Саси.

Овај италијански маратон је део светског спектакла који се зове "Earthrise" и у који су укључене 193 земље, чланице Уједињених нација и у оквиру којег ће бити говора, сведочења, перформанса и кампања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару