Виртуoзи на акустичним гитарама, свирају са 40. прстију, пред 99. посетилаца

У Србији су први пут, дошли су по препоруци Италијанског института. Чланови италијанске гитарске сензације "40 Fingers, који ће у оквиру европске турнеје, наступити, на међународном „Гитар Арт Фестивалу“. Догађај је одложен за 20. мај, а одржаће се у Комбанк Дворани.

Чланови бенда су тренутно један од најпопуларнијих гитарских квартета који долази из Трста, а карактерише их богат музички репертоар, велика енергија и снажан звук на њиховим концертима. Једна од мера владе је да се забране окупљања на јавним местима, у затвореним просторима, када се окупи више од 100 људи. И министарство културе и информисања је позвало установе културе да то стриктно поштују.  

Фестивал је у току, да ли се поштују правила, први концерт бенда је одложен?

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, Бошко Радојковић, директор и оснивач „Гитар Арт Фестивала“, истакао је да се придржавају правила, и прилагођавају се ситуацији.

„Концерт смо померили, а карте које су купљене биће валидне на дан новог концерта, 20. маја у Комбанк Дворани. Остали наши програму иду даље, наши ђаци и студенти су на фестивалу и уклапају се у број 99, који се односи на окупљање људи у затвореном простору“, рекао је Бошко Радојковић, директор и оснивач „Гитар Арт Фестивала“.

Гости у студију су и чланови бенда "40. Fingers" из Италије: Матео Бренчи, Емануеле Графити, Енрико Марија Миланези и Андреа Витори.

Када сам рекла да нам долазите у госте, многи су рекли , па они долазе из Италије. У Србији сте већ две недеље, симптоме вируса немате, а да ли сте у контакту са вашим породицама у Италији?

„Наравно да јесмо, свакодневно, ми смо здрави и весели и не можемо да дочекамо да свирамо, овде нам је лепо, посетили смо Лесковац, Копаоник, концерте у Београду“, рекао је Матео Бренчи.

„Желели смо да се вратимо у Италију што је пре могуће, да будемо код куће до краја априла, имамо заказане концерте у Турској, у Македонији, свираћемо у једном позоришту у Љубљани, биће пуно концерата“, рекао је Емануеле Графити.

Шта ће публика моћи да чује на репертоару вашег концерта 20. маја у Комбанк Дворани?

„Планирали смо да свирамо неколико ауторских дела са нашег албума, све обраде које смо до сада урадили, Вивалдија, и друге композиције које су доступне на Јутјубу. Биће ту и нових песама“, рекао је Матео Бренчи.

Све је експлодирало и променило се после Боемске рапсодије, групе „Квин“, нумере коју сте снимили. Имате и појединачне каријере, али сте удружили 40. прстију.

„Све је то за нас почело као нека шала, игра, а онда смо добили доста коментара на наше обраде које смо објавили на Јутјубу и на ауторска дела која смо објавили“, рекао је Матео Бренчи.

Који је савет за публику на „Гитар арт фестивалу“?

„Организоваћемо се и сместити у број од 99 посетилаца, а ко не може да дође на концерт, може да врати карту или је сачува за пакете следећег „Гитар Арт Фестивал-а“, закључио је Бошко Радојковић, директор и оснивач фестивала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 01. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару