Група „Филм“ и Јура распевали Београд, враћају се поново 15. марта

Легендарни Јура Стублић и његов „Филм“, концертом који је одржан 29. фебруара у распродатој дворани „Американа“ Дома омладине, вратили су се после неколико година паузе успешно пред Београђане. Публика је уживала у бројним великим хитовима његове каријере као што су „Замисли живот“, „Ми нисмо сами“ и „Сјећам се првог пољупца“.

Са скоро двочасовног препуног концерта, који је био распродат недељама унапред, Јура и момци заслужено су испраћени овацијама београдске публике. Нова прилика за сусрет са Јуром и Филмом је 15. марта поново у „Американи“.

Снага Јуриног каталога ауторских песама показала се још једном, у Дому омладине значајном простору у историји загребачког Филма, који је овде први пут тријумфовао пред београдском публиком почетком 1981. године наступом на манифестацији „Поздрав из Загреба“. 

На четири деценије старе новоталасне почетке подсетили су Заједно, са првог сингла Филма из 1980. године, као и Замисли живот у ритму музике за плес, Дијете улице и Модерна дјевојка, са култног дебија Ново! Ново! Ново! (1981), наравно данас у другачијим аранжманима.

Стублић и млађани Филм, потпомогнути одлично расположеном, распеваном београдском публиком, низали су преуређене полетне хитове као што су Боје су у нама, Срце на цести и Добре вибрације, на тренутке одводећи концерт у полаганије поље узбурканих емоција са безвременом Ми нисмо сами, али и подједнако дирљивом  Доћи ћу ти у сновима.

Нашло се и места за обраде: Осмијех је била посвета узорима загребачкој „Групи 220“, док је Ужас је моја фурка подсећање да је Стублић био фронтмен на самом почетку постојања Азре Бранимира Штулића. 

Коначно, мало песама може тако подићи публику као што то знају Стублићеви класици, наредбодавна Љубав је закон, носталгична Сјећам се првог пољупца, расплесана Замисли живот и химна свих добрих журки, светковина и дружења Пјевајмо до зоре. На крају, на бис, београдска публика је почашћена и новом још необјављеном песмом Чаробне наочале.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 01. август 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару