Награда Музичкој продукцији РТС-а у „Лисинском“

Српско културно друштво „Просвјета“, централна културна, просветна и научна институција Срба у Хрватској, доделило је ове године по први пут у својој историји посебну Повељу за програмски допринос Музичкој продукцији РТС-а.

Повеља је у оквиру свечаног обележавања дана друштва и крсне славе Светог Саве уручена председнику Управног одбора РТС-а Владимиру Вулетићу и директору Музичке продукције Бојану Суђићу.

Овогодишњу Светосавску академију СКД-а „Просвјета“, одржану 27. јануара у Малој дворани „Ватрослава Лисинског“, осим традиционалне доделе годишњих награда и признања, обележио је и наступ најмлађих чланова МП РТС – хора „Колибри“, уз чланове Биг Бенда РТС-а.

Музичка продукција РТС-а је у претходне три године својим запаженим наступима обогатила културне манифестације СКД-а „Просвјета“.

На ранијим Светосавским академијама и на Данима српске културе у Хрватској, на најбољи начин представила је музичку баштину српског народа и приближила је, не само члановима Друштва, него и загребачкој публици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 07. септембар 2024.
26° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару