Јосипа Лисац позива Београђане на сусрет у Центру „Сава“

Музичка дива Јосипа Лисац, однедавно добитница Порина за животно дело, видео-поруком позвала је Београђане и све своје обожаваоце да дођу на њен концерт за Дан заљубљених 14. фебруара у београдском Центру „Сава“, где ће јој специјални гост бити Вукашин Марковић, фронтмен бенда „Ири ФМ“.

„Београђани, кажу ми да вас требам позвати на концерт. Па дођите, биће ми лијепо ако се можемо сусрести. Ћао!“, поручује кратко и расположено маше прослављена уметница из Загреба. 

Заслуживши до сада чак 22 Порина у разним категоријама, Јосипа Лисац је однедавно постала добитница престижне хрватске музичке награде и у категорији за животно дело.

Свечана додела „Порина 2020“ предвиђена је за 27. март у Ријеци, а утицајни музички посленик Синиша Шкарица, некадашњи музички уредник дискографске куће „Југотон“ (касније „Кроација рекордс“), написао је да је раскош Јосипиног гласа и студиозан приступ интерпретацији, исти онај каквим сваки врхунски музичар приступа свом инструменту. 

„Та скоро опсесивна студиозност и свеколика ерудиција коју Јосипа једнако темељито храни током читаве каријере искључују могућност да оно чега се прихвати остане у сфери осредњости“, објашњава Шкарица.

Већ од самих почетака певачке каријере, од којих се радо присећа наступа са групом „О Хара“ 1967. године у Дому омладине Београда, Јосипа је остала уникатна и своја – вокално супериорна, специфичних интерпретација и неконвенционалног стила, што се и сада може чути уживо док пева безвремене хитове какви су Магла, Хир, хир, хир, Гдје Дунав љуби небо, Богиња, Данас сам луда... 

Током вишедеценијске каријере за Јосипу је била и остала апсолутно најлепша музичка сарадња и живот са Карлом Метикошем (1940-1991), који је за њу направио, како каже, најлепше песме које живе и данас, и антологијски албум Дневник једне љубави (1973).

Улазнице за београдски концерт Јосипе Лисац 14. фебруара коштају 1.800, 2.100, 2.500 и 2.800 динара на благајни Центра „Сава“, као и преко продајних места и мреже tickets.rs.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 01. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару