Отворен конкурс за „Бунт рок фестивал“ 2020.

Отворен је јавни конкурс за шести „Бунт рок фестивал“ – такмичење нових, неафирмисаних бендова и аутора, које организују Радио-телевизија Србије и емисија „Бунт“.

До 12. фебруара 2020. сви заинтересовани могу послати песму у трајању до пет минута, текст песме, биографију и фотографију бенда на имејл адресу: buntrokfestival@gmail.com или на поштанску адресу Радио Телевизије Србије (РТС, ул. Таковска 10, 11000 Београд, са назнаком: „Бунт рок фестивал 2020“). 

Све информације о Правилнику и Условима конкурса, објављене су на сајту РТС-а.

„Бунт рок фестивал“ је једини телевизијски фестивал такмичарског карактера, чији је циљ афирмација домаће поп и рок музике, као и формирање нове српске поп и рок сцене. Током досадашњих пет година овог својеврсног националног пројекта, кроз процес је прошло 800 аутора и бендова из целе Србије а њих 120 је добило прилику да наступи на сцени и представи се најширем аудиторијуму.

Као и претходних година, наградни фонд такмичења „Бунт рок фестивала“ РТС- а и овога пута чине бројне и изузетно вредне награде, од новчаних, преко робних, до музичких....

Победници ће, по традицији, након мултимедијске афирмације на програмима и платформама медијског система РТС-а , осим титуле победника шестог издања фестивала, добити и прилику да наступе на најпрестижнијим и највећим музичким фестивалима у Србији и региону.

Претходно, спектакуларно финале „Бунт рок фестивала“, заокружило је петогодишњи циклус и отворило ново поглавље овог несвакидашњег националног пројекта РТС- а , недвосмислено и доказано посвећеног конкретној, мултидисциплинарној подршци и значајној медијској афирмацији демо бендова и аутора. 

„Позивамо све младе и нове рок бендове и ауторе да се пријаве. Припремите своје биографије, фотографије и песму у трајању до пет минута и пошаљите нам имејлом или на поштанску адресу РТС- а. 'Бунт рок естивал' је све значајнији као својеврсна платформа за развој музичке сцене и већу присутност нових генерација, које поседују ауторски потенцијал а немају медијски простор где да представе то што раде“, рекла је Бранка Главоњић, ауторка „Бунт рок фестивала“ и емисије Бунт.

„Нарочито је данас изузетно важно бити другачији и наша мисија је да и даље подржавамо рад аутора који су аутентични и различити у односу на оно што нам музичка сцена у Србији тренутно нуди“, додала је Бранка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 02. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару