Панчевачки џез фестивал, уз богат пратећи програм, од 31. октобра

У организацији Културног центра Панчева, од 31. октобра, до 2. новембра, одржава се 22. Панчевачки џез фестивал. У Дворани и У Фоајеу Центра, током три дана, заинтересовани ће моћи да уживају у богатом садржају фестивала.

Пре свечаног отварања, које је заказано за 31. октобар у 20 сати, биће представљена књига „Џез фејс“, у 19.00, џез критичара и публицисте Војислава Пантића. 

Фестивал наступима отварају „Драган Ћалина квартет“, "Cross Currents Trio", Дејв Холанд, Закир Хусеин и Крис Потер из САД, и "Shay Hazan Quintet" из Израела.

Првог дана фестивала, одржаће се и промоција монографије „20 година Панчевачког џез фестивала“, у издању Културног центра Панчева.

Првог новембра, Ана Андерлах из аустријског састава „Литл роузис кондергарден“ има соло наступ, док у вечерњим сатима, реномирани хрватски џез критичар Давор Хрвој представља своје књиге џез интервјуа.

У музичком делу наступају и "Mark Guiliana Beat Music" из САД И (USA) "Peter Rozsnyoi Trio" из Мађарске.

Последњег дана фестивала, у Дворани Културног центра Панчева, наступају домаћи „MING Quartet", "Charles Tolliver Paper Man at 50 feat. Jesse Davis", Кит Браун, Бастер Вилијамс и Лени Вајт из САД. За крај, наступају гости из Италије "Paolo Fresu Trio: Tempo di Chet".

Током фестивала, трајаће и изложба фотографија Драгослава Недића, званичног фотографа реномираног Гарана Џез Фестивала у Румунији.

Сваког фестивалског дана, од поноћи ће се одржавати џем-сешни, а 1. и 2. новембра – јавни часови ученика Музичких школа из Београда и Суботице.

Подршку фестивалу пружају, осим Града Панчева, Министарство културе и информисања, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, Амбасада САД, Италијански института за културу, Амбасаде Мађарске, Израела и други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 02. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару